El grup Air France-KLM volarà aquest estiu entre Girona i Amsterdam a través de la seva filial Transavia Holanda. Girona ja havia tingut fa temps connexió de Transavia -fins i tot diària i durant l'hivern- amb la capital holandesa i també amb la ciutat de Rotterdam, però l'aerolínia va deixar d'operar a causa de la competència de Ryanair i en aquests moments no treballava des de les instal·lacions aeroportuàries gironines. La ruta Girona-Amsterdam s'afegirà així a la que ofereix actualment Ryanair entre Girona i Eindhoven i en la temporada estiuenca hi haurà dues connexions amb Holanda. Els vols seran diaris i començaran el 25 d'abril al preu d'uns 100 euros anada i tornada.

L'anunci, efectuat ahir pels responsables de l'aerolínia, s'emmarca en una àmplia operació de creixement a l'Estat espanyol, ja que en la mateixa temporada d'estiu KLM augmentarà també la seva oferta de vols des d'Amsterdam en codi compartit amb Transavia Holanda, als aeroports de Fuerteventura, i Santa Cruz de La Palma.

El grup Air France-KLM té previst operar la propera temporada d'estiu unes 20 rutes en 700 vols setmanals a l'estat espanyol, xifra que suposa un augment de l'1 % de la programació respecte al mateix període de 2012.

Transavia té una relació intermitent amb l'aeroport de Girona. Durant un temps va volar de Girona a Rotterdam i Paris Orly. Després ho va deixar, i l'any 201o va tornar a Girona amb vols diaris a Amsterdam i tres vols setmanals a Rotterdam a l'estiu, amb la previsió de continuar-hi a l'hivern. No va ser així, i després d'una altra temporada sense operar a Girona torna, tot i que de moment només per a la temporada d'estiu.

Segons ha pogut comprovar Diari de Girona, Transavia ja té a la venda els bitllets pels vols entre Girona i Amsterdam, que tindran una freqüència diària i començaran el 25 d'abril.

KLM apostarà fort aquest estiu per la destinació d'Amsterdam. A més de les esmentades rutes, ahir va anunciar que té previst augmentar l'oferta en la Madrid-Amsterdam, amb dos vols setmanals suplementaris que seran diaris el juliol, passant de 5 a 6 freqüències. També incrementarà les seves freqüències la ruta Barcelona-Amsterdam, amb dos vols setmanals, que seran diaris el juliol i agost, passant també de 5 a 6 trajectes diaris en aquest període.

A més, el grup Air France-KLM té previst mantenir la resta de la seva oferta a Espanya i seguirà oferint conjuntament amb Air Europa i a HOP! vols des de 8 aeroports espanyols (Barcelona, Bilbao, Madrid, Màlaga, Palma de Mallorca, Sevilla, València i Vigo) cap a les ciutats d'Amsterdam, París, Lió, Bordeus i Tolosa.