Cop policial contra una banda de lladres silenciosos que actuava a la comarca del Baix Empordà. Els Mossos d'Esquadra van actuar ahir durant tot el dia a Llagostera (Gironès) i Platja d'Aro (Baix Empordà) a banda d'altres localitats de la comarca. L'operació es va saldar amb la detenció de set presumptes lladres i en concret, se'ls imputen una setantena de robatoris en diferents vivendes d'urbanitzacions del Baix Empordà

L'operació es troba sota secret de sumari, segons fonts dels Mossos d'Esquadra però, segons informava ahir Ràdio Girona, encara es poden produir més detencions ja que encara roman oberta.

Pel que fa a les detencions se n'haurien produït almenys quatre a Llagostera i dues a Platja d'Aro. Es tracta d'individus procedents de països de l'Est, entre ells d'Armènia i que estaven establerts a les poblacions des de fa temps. Pel que fa a la resta de detencions s'haurien produït en d'altres municipis de la comarca.

El modus operandi dels lladres silenciosos sol seguir un mateix patró i aprofiten quan els propietaris de la vivenda estan dormint i entren tranquil·lament per sostreure el que volen. També n'hi ha que aprofiten que els amos de la casa es troben en un indret de la vivenda o han marxat durant una estona i despistant entren a una àrea de la casa.

En l'operació dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Central d'Investigació-Patrimoni (ACIPT) que van realitzar en diferents localitats del Gironès i Baix Empordà es van produir almenys tres batudes, dues en edificis del municipi de Llagostera i una altra a Platja d'Aro. A Llagostera, els Mossos d'Esquadra van entrar en un pis que es troba a tocar el polígon industrial, al carrer Rosa dels Vents i després a una casa que hi ha al carrer Gavarres, que es troba a l'entrada de Llagostera venint de Girona, on hi ha una benzinera propera.

A Platja d'Aro, l'escorcoll i posteriors detencions es va produir en una casa de la zona de la plaça d'Europa, a tocar el poliesportiu de la lcoalitat. Entre els detinguts a Platja d'Aro hi ha almenys un home de nacionalitat Armènia. Ambdós vivien de fa temps al municipi i haurien actuat com a lladres silenciosos en diferents urbanitzacions dels pobles del voltant i Platja d'Aro inclòs. L'operació policial, que encara es troba oberta, ha culminat per ara amb set detinguts però no es descarten més detencions.

Llagostera i Platja d'Aro van ser al focus de l'actualitat no fa massa dies per un altre tema de lladres però en aquest cas violents. I és que durant el desembre un grup va asasltar violentament una masia del veïnat de la Bruguera a Llagostera i van emmordassar un matrimoni i després de forçar-los van donar la combinació de la caixa forta.

Un altre assalt violent es va produir a Platja d'Aro també per les mateixes dates. Un cop investigat, els Mossos van detenir fins a set persones i a principis d'aquest mes, quatre d'ells van entrar a presó mentre que la resta van quedar en llibertat amb càrrecs. fruit dels robatoris.