El fins ara únic regidor que Plataforma per Catalunya (PxC) tenia a Ripoll, Xavi Fernández, s'ha desvinculat del partit del vigatà Josep Anglada i continuarà mantenint el seu càrrec com a independent. Ahir mateix va presentar una carta a l'Ajuntament informant d'aquesta circumstància i de la voluntant de seguir exercint la seva tasca al consistori com a no adscrit.

La raó que esgrimeix Fernández per haver fet aquest pas a mig mandat és que "m'he trobat sol en la meva tasca des que ara fa dos anys vaig entrar a l'Ajuntament" ja que, segons afirma, "he rebut més ajuda de l'equip de govern (CiU) i del secretari municipal que no del meu partit". També afirma que no li interessa en absolut la línia que està prenent PxC que "cada vegada més és notícia per fets que no tenen a veure amb la política". Fernández va presentar-se com a cap de llista de PxC, tot i que ell mateix reconeix que "no trobaven ningú més per ocupar aquest lloc". En tot cas es mostra agraït al partit per haver-li donat aquesta oportunitat. Abans mai havia estat en cap organització política o sindicat, tot i que sí que està involucrat en diversos clubs esportius de la comarca, tant de dards com de futbol sala. El ja exregidor de PxC afirma que no té cap por d'haver deixat el partit, ni de rebre cap pressió a partir d'ara: "la pressió l'haurien d'haver fet mentre era regidor seu, en lloc d'haver-me deixat penjat".

Durant els dos anys com a regidor ha sorprès l'actitud de Xavi Fernández, que mai ha incidit en temes relacionats amb la immigració -principal cavall de batalla del partit- i que ha aprovat pràcticament totes les mocions relacionades amb temes de sobirania i l'independentisme que s'han plantejat als plenaris. Pel que fa al seu futur un cop s'acabi aquest mandat, Fernández afirma que "el temps dirà", però en tot cas descarta incorporar-se al PP, partit contra el qual va competir per assolir la seva regidoria: "seria l'últim on aniria a petar", assenyala.