La cobertura de baixes a les escoles i els instituts públics de les comarques de Girona haurà d'esperar fins al 2 d'abril, després que el Departament d'Ensenyament faci avui l'últim acte de nomenaments telemàtics abans de Setmana Santa.

Ensenyament adjudica les places vacants que van sorgint als centres educatius al llarg de l'any mitjançant dos actes de nomenament telemàtics setmanals, que aquest curs es realitzen els dimarts i els divendres. Aquest mes de març, però, les sessions per cobrir les baixes s'aturaran durant dues setmanes: la prèvia a les vacances de Setmana Santa -és a dir, la vinent- i aquesta.

Interrompre els nomenaments quan s'acosten aturades de l'activitat lectiva, ja sigui per altres períodes vacacionals com Nadal o ponts festius, s'ha convertit en una pràctica habitual de la Conselleria d'Ensenyament. D'aquesta manera, l'administració educativa minimitza la contractació de substituts i, per tant, augmenta l'estalvi en el pressupost per a plantilles.

Per aquest motiu, els Serveis Territorials d'Ensenyament de Girona tan sols hauran celebrat cinc actes de nomaments de mestres i professors aquest mes de març: els dies 1, 5, 8, 12 i 15. I avui atura el procés, tot i que la setmana vinent serà de plena activitat a les escoles.

El desembre passat encara se'n van celebrar menys ja que, primer degut al pont de la Constitució -que coincidia amb un dijous- i després per les vacances de Nadal, Ensenyament només va fer tres adjudicacions de substituts; que no va reprendre amb normalitat fins al 8 de gener.

Aquesta situació ja s'havia produït durant el mateix període del curs passat, quan el Departament d'Ensenyament de la Generalitatva estar un mes sense assignar substitucions per cobrir les baixes dels centres.