L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola de Cruïlles vol que s'instal·li algún sistema de seguretat per evitar que s'hi produeixin robatoris. L'AMPA té present el robatori que el centre escolar va patir el passat Nadal, quan diversos individus es van endur 16 ordinadors portàtils i una impressora que hi havia a l'aula d'informàtica. L'AMPA ho va sol·licitar a l'Ajuntament, que ha requerit que sigui l'escola o el Departament d'Ensenyament que transmetin aquesta demanda, segons ha manifestat l'alcalde, Salvi Casas.

Càmeres de videovigilància, una alarma o que es reforcin les portes i finestres de l'escola són alguna de les mesures que es podrien prendre per incrementar la seguretat del centre. L'escola vol reposar els ordinadors que van ser sostrets i ni la direcció del centre ni l'AMPA volen que se'ls tornin a endur.

El robatori dels citats portàtils i l'impresora va ser el mateix dia de Nadal, 25 de desembre, al migdia, a plena llum. Un veí de l'escola va veure com dos o tres individus polulaven pel pati de l'escola. Per la data que era, el veí va sospitar d'aquesta presència en plena festa nadalenca, de manera que va avisar els Mossos d'Esquadra. En tot cas, només es va poder comprovar el robatori d'aquests ordinadors, que servien per introduir la mainada en el món de la informàtica.

Perquè els alumnes puguin seguir amb les classes d'informàtica, Ensenyament ha de reposar-los, mentre que l'AMPA està disposada a pagar-ne si en fa falta algun més. No obstant això, no volen trobar-se que un cop hagin col·locat les noves computadores, algú se les torni a endur. Per això, l'AMPA ha sol·licitat a l'Ajuntament que s'apliqui alguna mesura que eviti o dissuadeixi els lladres de cometre el robatori. Fa anys, l'escola ja va patir un robatori similar, en què també es van endur alguns ordinadors que hi havia.

Els centres escolars, com altres activitats empresarials, són objecte de robatoris des de fa temps. Així, algunes escoles que han estat víctimes de robatoris reiteradament ja van optar per mesures de seguretat com les que ha proposat l'AMPA de Cruïlles, amb càmeres de seguretat, alarma i reixes a les finestres.