El presumpte cap de la màfia russa a Lloret de Mar, Andrei Petrov, és una caixa de sorpreses. Igual que un mag va traient conills del barret ell s'empesca declaracions diferents i així la segona que va efectuar davant el magistrat de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va contradir la primera que, al seu torn, va ser una ratificació del que ja havia explicat en ser detingut per la Guàrdia Civil.

És precisament contra aquest cos policial que llança una confessió enverinada doncs Petrov va arribar a assegurar que la benemèrita va oferir-li la llibertat del seu pare -detingut durant l'operatiu de finals de gener- si implicava el diputat de CiU i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, en l'assumpte de blanqueig de capitals, prevaricació i suborn que està investigant el cos.

D'aquí que Petrov assegurés que els agents van dir-li: "Mira, no ens interessa tot el que ha passat sobre les empreses, blanqueig de capitals i tot. Ens interessa només l'alcalde. Si ens ho expliques, els teu pare estarà lliure. I van complir. En deu minuts el meu pare va anar cap a casa". La frase textual la van reproduir ahir El Periódico i El País indicant que la va pronunciar en la declaració efectuada el 6 de febrer.

no té res a veure amb el que havia indicat Petrov amb anterioritat. Entre altres coses, perquè no va fer esment en cap moment a aquesta qüestió i molts menys encara va indicar que la proposta dels agents va ser en una casa en la qual van aturar-se abans d'arribar a Madrid. "Hi vam estar dos dies i, diumenge, abans d'anar a Madrid a prendre declaració, ve la policia i em diu: 'Has de donar respostes al que farem'". Va referir que li era impossible reconèixer els policies en qüestió perquè anaven amb passamuntanyes.

Sobre el patrocini de 270.000 euros als clubs d'hoquei i futbol de la població, en la nova declaració Petrov va indicar que els diners s'havien destinat exclusivament als clubs. "A les samarretes i el pavelló esportiu acabaven posant el nostre logo. Crec que tot anava on havia d'anar", va referir.

No obstant, aquesta inusitada precisió contrasta amb el fet que en la declaració davant la Guàrdia Civil i la posterior ratificació davant el magistrat de l'Audiència Nacional, Petrov indiqués que va decidir acabar amb el patrocini en sentir-se "enganyat" quan va descobrir que la bonificació per a la construcció del centre comercial a l'antiga plaça de braus la podia sol·licitar de forma legal i sense la intermediació de Crespo ni del regidor d'Urbanisme de l'època, Josep Valls -en llibertat amb càrrecs- així com la realització d'obres durant l'estiu.

On sí va seguir defensant el mateix va ser en la informació respecte dels comptes bancaris d'Andorra relacionats amb el seu superior, Víktor Kanaikín, l'amo de l'empresa lloretenca DDC i de la seva matriu DDC Limited, amb compte a Andorra. No sabia res dels diners. Ni el volum que hi havia al compte ni la seva procedència. Ja ho va dir en la primera declaració: ell era un administrador.