Girona s'ha unit al sud de França a través d'una nova ruta de cicloturisme, denominada Pirinexus, que avui ha estat presentada i que disposa de 353 quilòmetres en forma de recorregut circular.

A la presentació, que ha tingut lloc a la capital gironina, han participat representants del sector del turisme sostenible dels dos costats de la frontera, com el president del Consorci de les Vies Verdes o el de la comissió de transports en bicicleta del Consell General dels Pirineus Orientals.

Pirinexus utilitza rutes ja existents a Catalunya i a França, en el marc d'un projecte que s'ha dut a terme en els últims tres anys dins del programa Poctefa, finançat amb fons europeus.

El traçat permet circular sense discontinuïtat pels seus més de 350 quilòmetres i compta amb més de 700 senyalitzacions en tot el recorregut, que travessa 53 localitats diferents i travessa vuit comarques als dos costats de la frontera.

A la presentació de la mateixa també s'ha donat a conèixer una guia que ofereix informació de tots els serveis que s'ofereixen al llarg del traçat.

El gerent del Consorci de les Vies Verdes, Gerard Darnés, ha destacat que es tracta "d'una de les rutes més llargues d'Europa i amb un clar atractiu en la majoria de poblacions per les quals transcorre".

"Creiem que té un plus important el fet que sigui una via circular i que no necessiti de transport previ ni final per poder-la completar en la seva totalitat", ha assenyalat Darnés.

Pirinexus estarà completament operativa a partir del pròxim 31 de març, ja que en els pròxims dies es completaran els últims detalls.

La via compta amb una pàgina web (pirinexus.cat) que ofereix tota la informació a qui desitgi realitzar un tram o tota la ruta.