L'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, va ser nomenada ahir com a nova directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Girona. Roura, que actualment és diputada al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió (CiU), haurà de deixar el seu escó de diputada a l'hemicicle català per dedicar-se a la direcció dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Girona, tot i que continuarà essent batllessa de Riudellots de la Selva, càrrec que ostenta des de l'any 2003.

La nova directora de Benestar Social i Família és alcaldessa de Riudellots i combina l'alcaldia del municipi selvatà amb l'acta de diputada al Parlament de Catalunya des del febrer del 2013; càrrec que ocupa en substitució de Santi Vila, que va renunciar a la seva acta de diputat per opcupar-se de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Amb aquest nomenament, Montserrat Roura deixa vacant un escó al Parlament de Catalunya, sis setmanes després de tornar-hi, ja que Roure ja havia estat diputada en la legislatura anterior. Aquest escó haurà de ser ocupat pel següent candidat de la llista de CiU per Girona, Xavier Cima, que és vicepresident del consell comarcal del Ripollès i portaveu a l'Ajuntament de Ripoll.

Amb tot, la Mesa del Parlament haurà d'aprovar el nomenament de Cima, sempre que el candidat no renunci al càrrec, tot i que segons va confirmar la delegació de Girona el passat 2 de març és molt probable que Xavier Cima sigui nomenat el pròxim dimarts per la mesa del Parlament com a nou diputat del Parlament de Catalunya.

Experiència en l'àrea social

Durant la seva trajectòria política, la nova directora de Benestar Social també ha estat també consellera comarcal de la Selva des de l'any 2004 al 2011, responsabilitzant-se del 2007 al 2011 de l'Àrea de Benestar Social de la comarca. Ha sigut membre de l'Associació Catalana de Municipis i del 2007 al 2011, i presidenta de la Comissió Dona i Municipi. Així mateix ?també ha estat membre de la Comissió de Benestar Social, Sindicatura de Greuges, Infància i Joventut, i també d'Ensenyament i Universitats.

Roura és llicenciada en ?Psicologia i tècnica superior de ?l'Equip de Valoració i Orientació del Centre d'Atenció a Disminuïts del Departament de Benestar Social.