L'ocupació hotelera a les comarques gironines va tornar a caure durant el febrer. Les 206.707 pernoctacions del mes passat no només suposen una davallada del 7% respecte a la mateixa època de l'any passat. També signifiquen les dades d'ocupació més baixes dels últims 13 anys. El mal tràngol que estan passant els hotels de la demarcació també es reflecteix en la baixada del nombre de viatgers tant nacionals com estrangers, que va disminuir un 6% i se situa al voltant dels 99.000.

Les últimes dades provisionals de l'Enquesta d'Ocupació en Allotjaments Turístics de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) certifiquen que la caiguda d'aquest mes passat surt de les habituals pujades i baixades de turistes que hi ha hagut en terres gironines des de 1999.

En tota la dècada passada l'ocupació turística va generar, durant el mes de febrer, un volum que mai va ser menor als 218.855 persones i que va assolir el seu pic l'any 2010 (301.560), un fet inusual en plena època de crisi. Entre aquests últims deu anys les fluctuacions van ser constants, de manera que en un any hi podia haver una diferència de 30.000 persones.

Mai però des del segle XX hi havia hagut tan poca gent registrada als hotels de la província: les 206.707 pernoctacions del passat febrer només es poden comparar amb les 175.881 que hi va haver durant el febrer de 1999.

I la caiguda de l'ocupació ha anat acompanyada d'un descens del nombre de viatgers. Els turistes estrangers van arribar als 90.979, uns 6.000 menys que fa un any. També el gruix de visitants espanyols que va dormir en hotels ha caigut en 9.000 persones.

Setmana Santa, com el 2012

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, preveu que la previsió d'ocupació de la Setmana Santa serà si fa no fa igual que la de l'any passat.

Així, els hostalers gironins calculen que a Girona ciutat i a la seva àrea metropolitana la previsió d'ocupació oscil·larà entre el 55% i el 60%. A la Selva Interior serà del 60% i el 65%, i a la comarca de la Garrotxa del 65%.

A les zones costaneres hi haurà les majors ocupacions, concretament a la Costa Brava Centre del 70% i el 75% i a la zona de la Selva Marítima del 80% i el 85%. No obstant això, a la zona de l'Alt Empordà la previsió d'ocupació serà menor amb un percentatge que oscil·la entre el 55% i el 60%.

A les zones muntanyoses la previsió d'ocupació és del 70% i el 75% a la Cerdanya i del 70% al Ripollès, la qual cosa és positiva a causa de les nevades d'aquestes darreres setmanes.