La Junta de Personal de l'hospital Trueta va exigir ahir la dimissió del gerent que gestiona el centre gironí i l'hospital Santa Caterina de Salt, Vicenç Martínez-Ibáñez, "per manca de transparència i actitud despòtica". Els representants dels treballadors del Trueta van denunciar que el gerent va negar-se a informar-los sobre les retribucions dels nous alts càrrecs que conformen l'actual organigrama dels dos hospitals, unificats recentment.

Tots els sindicats de la Junta (CCOO, Catac, Satse, Sae i Metges de Catalunya) van expressar en un comunicat que Martínez "va mantenir una actitud despòtica i de ?menys?preu cap als treballadors" en una reu?nió celebrada ahir. El problema, segons la Junta, es va originar perquè els treballadors van preguntar al gerent sobre les retribucions d'alguns dels nous directius, així com també un aclariment sobre com l'hospital havia aconseguit estalviar 140.000 euros en alts càrrecs.

Fonts de la gerència asseguren que Martínez no els va facilitar aquesta informació per no vulnerar la Llei orgànica de confidencialitat de dades de caràcter personal. En aquest sentit, la gerència assegura que els treballadors van demanar informació sobre uns directius pertanyents a una altra empresa, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), que gestiona l'hospital Santa Caterina de Salt.

La Junta de Personal va explicar al gerent que la informació que li demanaven "són dades relacionades amb el pressupost públic, i per tant, hi ha d'haver claredat". Llavors, "davant la nostra insistència, Martínez va mostrar una actitud de menyspreu i va abandonar la reunió", va afegir la Junta.

La gerència va defensar-se afirmant que la representació de la direcció a les Juntes de Personal corresponia als directius de l'hospital Trueta i no pas al gerent. En aquest sentit, la direcció va explicar que Martínez-Ibáñez va assistir a la reunió per debatre el punt del dia que tocava i que, després d'atendre totes les preguntes plantejades, va marxar de la reunió per continuar amb les seves tasques ordinàries.

La Junta de Personal fa temps que denuncia un augment injustificat d'alts càrrecs que va en paral·lel a nous ajustos econòmics als treballadors del centre. Dimarts passat una setantena d'empleats va tallar l'avinguda de França i va irrompre al despatx de la directora per protestar contra aquestes mesures i també per un augment d'hores de treball. Per contra, la gerència sempre ha justificat l'augment d'alts càrrecs afirmant que, en realitat, s'han afegit dos directius però se'n han eliminat cinc, i s'han estalviat uns 140.000 euros.