L'Ajuntament de Llagostera i la Policia Local calculen que unes 8.000 persones van visitar ahir el Mercat Romà del municipi. Aquesta fira, que enguany arriba a la sisena edició, dóna el tret de sortida als actes que durant els propers dies es celebraran a Llagostera amb motiu de la Setmana Santa i Pasqua.

El Mercat Romà, que es va celebrar íntegrament a la zona del barri antic de la població, es va iniciar a tres quarts de deu del matí amb una concentració i desfilada de manaies, seguida d'una concentració de la tropa i una exhibició de dansa tribal, així com una cercavila per tots els carrers del casc històric que va ser molt espectacular. Hi va haver també exhibicions de dansa del ventre i en el recinte emmurallat desenes de persones van poder visitar una part de la torre de guaita i, des d'allà, contemplar la vista als diferents sectors de la part baixa del poble.

Les lluites entre gladiadors també van captar l'interès del públic, però a mig matí, aquest es va decantar més per un bon esmorzar, servit per "cambrers" romans, els quals van presentar als comensals uns plats adobats amb carn de porc a la brasa que va ser cuit a la mateixa plaça a la vista de tothom.

No van faltar durant tot el dia les visites al campament romà, les passejades amb burro per als més petits i un breu ensenyament per aquests de com es lluitava a l'escola de gladiadors. Tampoc van faltar els espectacles de màgia, d'humor i de malabars.

Sobre dos quarts de nou del vespre es va fer la retirada de la tropa de manaies al campament i a les nou, un ben aconseguit espectacle de foc va donar per finalitzada la jornada del VI Mercat Romà llagosterenc.

Una àmplia implicació

L'organització dels actes ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Llagostera, els Manaies de la vila i la Parròquia, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Costa Brava-Pirineus, El Poll TV, el Grup excursionista Bell Matí, Llagostera en Flor, el Casal Parroquial i altres entitats comercials de la població. A més, sis restaurants de la vila han creat per a l'ocasió la denominada "Cuina dels Manaies", la qual es podrà degustar fins al proper 7 d'abril.