L'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, amb la col·laboració de l'àrea de Medi Ambient i del col·legi Pedralta, ha creat un servei públic d'horta ecològica per a joves del municipi. L'objectiu és dotar els joves d'un nou instrument de participació que afavoreixi l'enfortiment de la relació dels coneixements humans amb la natura i la creació d'un model d'agricultura més sostenible.

En paral·lel a la consolidació d'una parcel·la agrícola, aquests horts públics pretenen donar a conèixer les tècniques pròpies de l'agricultura ecològica, a partir d'un curs de formació que ensenya a fer el planter, realitzar les associacions de cultius i rotacions que millor s'adapten al tipus de sòl i al clima, la fabricació de compostatge, els sistemes de reg o les propietats insecticides de les plantes.

La gestió de la parcel·la serà comunitària amb una finalitat pedagògica, terapèutica i d'autoabastiment. El projecte neix amb la voluntat de connectar la població jove del municipi amb un espai real de participació col·lectiva. Si l'experiència té èxit, el municipi podria ampliar l'espai d'horta, subdividir-lo en parcel·les i obrir un procés d'adjudicació per a totes les persones del municipi interessades, han apuntat les fonts de l'Ajuntament.