Aquest dimecres al matí han començat les obres d'urgència per protegir els habitatges que hi ha en el tram esllavissat del passeig dels Griells de l'Estartit per ordre del Servei de Costes de l'Estat. Els treballs s'acabaran aquest divendres i consistiran bàsicament en la col·locació d'una escullera provisional de rocalla que farà de protecció en cas que es produeixi un nou temporal. L'actuació no inclou cap reparació del passeig i per tant es mantindrà la prohibició del pas de vianants. Tampoc s'ha inclòs l'altra punt afectat pel temporal, com és el camí del Molinet. El consistori demana una actuació definitiva per acabar amb aquesta problemàtica davant els episodis de fort onatge.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) havia demanant reiteradament que s'actués amb urgència davant la inestabilitat d'aquesta zona que, a banda de ser d'interès turístic, també presenta un "evident perill" per als edificis que hi ha a primera línia de mar, que s'han quedat sense la protecció que representa el passeig. L'alcalde, Jordi Cordón, es mostra satisfet per aquest primer pas i confia que l'Estat actuarà "amb responsabilitat" i destinarà una partida extraordinària per fer front a la reconstrucció del passeig. En un comunicat, es diu que el consistori espera que l'actuació definitiva es pugui fer abans de l'estiu i agraeix l'interès mostrat i les gestions fetes per part del cap de Costes a Girona, Jordi Planella.

El temporal i la mala mar del passat mes de març va provocar greus desperfectes al passeig d'Els Griells i també al camí del Molinet de l'Estartit. Concretament, la llevantada va provocar l'ensorrament parcial d'una part del passeig dels Griells, entre els carrers Assutzena i el Gerani, reconstruït l'any passat després de la llevantada de l'any 2008. D'altra banda, el fort onatge també va provocar diversos esvorancs al llarg del passeig del Molinet i una gran fissura per on penetra l'aigua del mar.

Des del consistori ja s'havia alertat que el municipi podia viure una situació com aquesta. Per això, reclamen una solució definitiva a aquesta mena de problemàtiques ja que cada any s'agreugen més a causa dels canvis en la dinàmica dels corrents marítims i dels vents.