La construcció de les escoles Sa Forcanera i La Benaula, de Blanes i Caldes de Malavella, respectivament, es mantenen com a prioritats del Departament d'Ensenyament a Girona i els projectes s'iniciaran aquest any, segons va confirmar ahir el seu director territorial, Albert Bayot.

Les instal·lacions dels dos centres ocupen barracons des de fa més de set anys i, en tots dos casos, el Govern ja ha aprovat l'obra -juntament amb el col·legi Marià Vayreda de Roses-. Bayot va explicar que la intenció del Departament era desencallar les obres abans de l'estiu, però va admetre que el calendari s'està retardant degut a la manca d'aprovació dels pressupostos de la Generalitat. En el cas de Caldes de Malavella, l'any passat, l'administració catalana va assignar una partida de 400.000 euros per executar la primera part d'un projecte que s'hauria d'haver iniciat abans d'acabar el 2012, però continua aturat.

Pel que fa a Blanes, en el darrer ple municipal, alguns regidors van mostrar els seus dubtes sobre si les obres per fer la nova escola de Sa Forcanera quedarien aturades com la majoria d'equipaments, d'acord amb un anunci del Departament d'Ensenyament. L'alcalde, Josep Marigó, va explicar que els havien comunicat que la fusió entre ICF i Gisa havia endarrerit una mica els treballs, però que es mantenia la previsió de començar les obres cap a l'octubre.

A més, fonts municipals també van destacar que com a conseqüència de la baixada demogràfica que ha fet la població de Blanes, des del Departament s'ha comunicat al consistori que l'escola finalment tindrà dues línies per curs i no tres, com estava previst inicialment. Això farà que s'hagi d'introduir algun retoc en el projecte de l'equipament, segons van comunicar fonts de l'Ajuntament.

L'escola s'ha de construir al final de l'avinguda de la Pau, en els terrenys del Pla Parcial Costa Brava. Actualment, el centre fa classe en barracons des del curs 2005-2006 a la plaça 11 de setembre.

Ahir, Albert Bayot va assegurar que les construccions escolars a Blanes i Caldes de Malavella s'executaran, tot i que "s'ha ralentit molt i molt" a causa del retard dels pressupostos de la Generalitat; però "tenim el compromís que es començarà abans d'acabar el 2013", va remarcar.