L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina (CiU), ha portat l'Ajuntament que presideix al jutjat contenciós administratiu per l'ordre de tancament a les deu de la nit del supermercat de la benzinera del qual n'és copropietari. El recurs l'ha presentat l'empresa a través de la qual gestiona l'estació de servei. Codina, que ja havia manifestat anteriorment que valorava la possibilitat de portar el cas al jutjat, ha justificat la interposició del recurs perquè afirma que tant la benzinera com la botiga són una sola activitat amb una única llicència, de manera que si vulguessin podrien obrir el supermercat les 24 hores del dia, com fa amb la benzinera. La botiga de queviures tancava a mitjanit, però el propi govern municipal va ordenar que fos a les deu, com la resta de botigues del municipi.

El posicionament de Codina de defensar l'obertura del supermercat fins a mitjanit és reprobada pel portaveu del grup Millor, Marc Fuertes, que li retreu que vulgui mantenir-lo obert quan la resta de comerços de Lloret no poden. I és que des del 2005 els comerços de la localitat selvatana han de tancar a les deu de la nit, seguint un informe de seguretat que pretenia evitar els aldarulls que es produïen com a conseqüència de la ingesta abusiva d'alcohol. Una mesura, però, que Fuertes entén que no ha donat els seus fruits ja que recorda els incidents de fa un parell d'anys i precisa que no tots els comerços en venen.

Precisament, Fuertes ha presentat una moció pel ple de dilluns en què sol·licita l'ampliació de l'horari comercial fins a les 11 de la nit. Una mesura que han reclamat 200 comerciants a través d'una recollida de signatures. En tot cas, el portaveu del Millor ha denunciat que ha hagut de canviar el text de la moció instant a la junta de govern local a fer-ho perquè sinó "l'alcalde no me la deixava presentar". Una actuació que Fuertes veu "dictatorial" ja que, per exemple, sí que s'han acceptat altres mocions. Codina, però, ha defensat que la competència sobre els horaris la té la junta de govern local, de manera que "no és un tema per votar al ple" i Fuertes "s'ha adonat que s'ha equivocat" i va canviar el text.

En tot cas, el batlle ha precisat que l'Ajuntament encarregarà els informes de seguretat atès que l'associació de comerciants ha sol·licitat ampliar l'horari fins a les 11 de la nit el juliol i l'agost.