17 de abril de 2013
17.04.2013

Blanes acull una trobada d'entitats i pobles que cooperen amb Gàmbia

Unes 80 persones de tot Catalunya s'han inscrit a l'activitat, que té l'objectiu de millorar la coordinació

17.04.2013 | 00:00

Blanes acollirà dissabte una trobada entre municipis catalans, ONG, associacions i col·lectius que cooperen amb Gàmbia. La iniciativa està impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, així com el suport dels consistoris de 10 municipis de les demarcacions de Girona i Barcelona. L'activitat es farà aquest dissabte, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, des de dos quarts de deu del matí i fins a les dos de la tarda.
L'objectiu de la jornada és millorar la coordinació entre tots els agents implicats amb la cooperació al desenvolupament que es fa amb aquest país africà: alcaldes, regidors, tècnics municipals, voluntaris d'ONG i els mateixos col·lectius gambians que resideixen a Catalunya. En aquest sentit, s'han inscrit per participar-hi unes 80 persones d'arreu del país.
L'activitat s'emmarca en el Grup de Treball Gàmbia de la Comissió de Codesenvolupament del Fons Català, que persegueix la millora de la coordinació i dels resultats de la cooperació municipal catalana amb Gàmbia, i és una demanda dels ajuntaments catalans que ja estan cooperant a la regió gambiana d'Upper River. El projecte d'aquest Grup inclou la formació de les contraparts -entitats gambianes que col·laboren amb les entitats catalanes al terreny-, per aconseguir el seu enfortiment i una cooperació més eficient.
La jornada de treball a Blanes inclou una taula sobre la coordinació d'actors per al desenvolupament humà a Gàmbia, i un taller més pràctic enfocat a reflexionar i millorar el disseny dels projectes de cooperació al desenvolupament.
La presentació i benvinguda de la trobada aniran a càrrec de l'alcalde de Blanes, Josep Marigó; la tresorera del Fons Català, coordinadora de la Comissió de Codesenvolupament i regidora del Prat de Llobregat, Alba Bou; el president de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines, Rafel Villena; i membres de la Generalitat i Barcelona. Després de les diferents sessions de treball, la clausura anirà a càrrec de la regidora de Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Blanes, Susana Ramajo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook