El continu nomenament de càrrecs de confiança dels darrers mesos a la Diputació de Girona ha posat en peu de guerra a la Junta de Personal i al Comitè d'Empresa. El president dels dos òrgans de representació han enviat un escrit al president de la Diputació, Joan Giraut (CiU), i al vicepresident econòmic, Miquel Noguer (CiU), en què lamenten que es nomenin assessors quan la llei preveu que no es puguin cobrir les baixes per reduir el dèficit de les administracions públiques.

El text es va remetre en conèixer les intencions d'Unió Democràtica de nomenar un nou assessor, vinculat a la presidència. El càrrec de confiança seria el regidor de Benestar Social a Girona, Eduard Berloso. Malgrat això, l'escrit no concreta el nom de cap persona.

Els treballadors assenyalen que "la vigent Llei de Pressupostos de l'Estat preveu la no contractació de nou personal al servei de les administracions públiques ni la creació de noves places". "Per això entenem que no es pot contractar amb càrrec al capítol 1 del Pressupost cap persona que no sigui del tot imprescindible, tal com marca la Llei". Tant la Junta de Personal com el Comitè d'Empresa consideren que "aquesta rigidesa legal ha de ser aplicable per igual a tots els treballadors corporatius, inclòs el personal eventual de confiança". En l'escrit mostren la seva estranyesa pel fet que "aquest nou càrrec de confiança" no tingui naturalesa eventual i recorden que "està produint una forta divisió en el si de l'equip de govern".

Davant això, els treballadors es pregunten "de quina forma aquesta Diputació justificarà l'extrema necessitat (requisit legal) per tal de procedir a la contractació d'aquesta plaça de personal eventual, quan d'altra banda no es poden cobrir les places dels treballadors que causen baixa a la corporació (jubilació, baixes maternals, etc)". En el mateix text demanen que "la corporació no es vegi sacsejada per afers interns de partits polítics, fet aquest que dóna una imatge a l'opinió pública d'aparent mercadeig en el repartiment de càrrecs eventuals".

El president de la Junta de Personal, Josep Maria Amargant, no va voler fer declaracions sobre l'escrit, malgrat admetre que el van entrar per registre el passat 16 d'abril.