El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha sentenciat la nul·litat del POUM del municipi de Santa Cristina d'Aro que la Comissió d'Urbanisme de Girona de la Generalitat va aprovar el setembre de 2007. La sentència argumenta que la previsió de creixement urbanístic que preveu el POUM supera el 30% que li permet el Pla director territorial de l'Empordà. Aquest excés, concreta la sentència en base a un dictamen forense, és de 132,91 hectàrees, motiu pel qual condemna la Generalitat i l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro a eliminar-lo en un termini de sis mesos. Tant l'Ajuntament com la Generalitat ja estan treballant per complir el que determina la sentència en aquest sentit. La sentència també anul·la la delimitació i la regulació del pla de millora urbana Suberolita ja que "queda provada la inviabilitat econòmica del sector", per la qual cosa també dóna sis mesos a les administracions catalana i cristinenca per acreditar l'ordenació de l'àmbit que sigui procedent.

El pronunciament judicial respon a un contenciós administratiu que va interposar l'empresa Suberolita contra l'aprovació del POUM. Aquest document configurava el sector PEMU 1 Suberolita en la finca que l'empresa utilitza per emmagatzematge i comercialització, passant-la d'ús industrial a residencial, una transformació que l'empresa considerava inviable econòmicament, entre altres paràmetres.

Una inviabilitat que la sentència li estima així com l'excés de sòl urbà no consolidat i sòl urbanitzable destinat a creixement urbanístic, incomplint el Pla director de l'Empordà. La resta de motius exposats per Suberolita són denegats per la sentència.

En tot cas, l'Ajuntament i la Generalitat tenen sobre la taula la patata calenta d'arreglar en sis mesos aquests dos assumptes. L'alcalde, Josep Llensa (CiU), ha manifestat que "hem d'actuar ràpid i intentarem arreglar-ho", si bé també ha recordat que el POUM va ser gestionat i aprovat pel govern en majoria absoluta del PSC, amb el suport d'ERC. Julio Rico, d'EMP, ha precisat que quan es va aprovar el text refós del POUM, ERC ja formava part del govern de Ricard Herrero (PSC). I té uns clars responsables: "La situació ve donada per la manca de gestió tant d'Urbanisme de la Generalitat com per l'antic govern i assessors de l'Ajuntament". Segons Rico, aquesta anul·lació "deixa en precari els projectes que hi ha en marxa" al municipi. Herrero, ara a l'oposició, va manifestar amb ironia que "la culpa de tot la té el govern anterior".