Blanes ha estat durant aquest cap de setmana la capital de la cervesa artesana a través del tercer Birrasana, el festival de cervesa artesana que s'ha allotjat al passeig de Mar d'aquest municipi de la Costa Brava. Coorganitzat per l'Associació Birrasana, Cervesa Marina i l'Ajuntament de Blanes, l'esdeveniment s'ha consolidat com el primer arreu de l'Estat espanyol i amb un ampli ressò europeu.

Pel que fa al nombre de participants, la valoració també ha estat molt positiva, ja que s'ha comptat amb l'assistència de milers de persones que han tingut l'ocasió de poder degustar les més de 200 varietats de cervesa que hi havia a través de les 50 empreses representades tot i el mal temps.

El principal objectiu del Birrasana continua sent donar a conèixer i promoure de la mà dels mateixos productors la cultura de la cervesa artesana, el distintiu per excel·lència d'aquest esdeveniment que se celebra a Blanes. Els cervesers presenten en els seus estands les varietats habituals així com d'altres expressament elaborades per a l'ocasió. Per la seva banda, el públic assistent té l'ocasió de poder conèixer de primera mà les principals característiques de la cervesa que està degustant i rebre tota la informació que la curiositat li demani satisfer.

Canvis per a l'any que vinent

De cara a l'any vinent, quan el festival de cervesa artesana de Blanes complirà ja la quarta edició, l'organització ja comença a pensar en possibles modificacions. En concret, s'ha avançat la possibilitat que hi pugui haver alguna modificació, amb canvis que podrien afectar tant les dates de celebració com el lloc on s'ubicaria l'esdeveniment, que fins ara sempre ha estat al passeig de Mar, al centre del municipi.

L'organització apunta que caldrà valorar aquests dos factors sumat al creixent interès que l'esdeveniment ha arribat a assolir tant en l'àmbit de l'Estat espanyol com d'Europa, i que ha provocat un creixement de l'ocupació hotelera del municipi selvatà aquest cap de setmana.

Per primera vegada, i com a novetat de l'edició d'aquest 2013, els assistents han pogut compartir l'esdeveniment a través de les xarxes socials gràcies a la posada en marxa d'un servei amb dues xarxes de Wi-Fi, una d'elles per als bloggers.