Robolot 2013 va tancar ahir les portes amb un rècord d'assistència que va aplegar més de 300 persones durant el cap de setmana. Amb aquests resultats, el certamen aconsegueix consolidar-se com una referència dins el món de la robòtica educativa a tot el país i l'organització ja treballa per tal d'internacionalitzar la propera edició i portar fins a la capital de la Garrotxa els principals creadors d'àmbit mundial de robòtica.

El Concurs de Robots Didàctics, que es va iniciar el passat dissabte a la tarda i es va clausurar ahir al migdia, ha ampliat en?guany les fronteres i ha comptat amb la participació d'estudiants de fora de Catalunya. Així doncs, a Olot s'hi han concentrat participants de vuit comunitats autonòmies i també un grup provinent de Gal·les. Tots ells van presentar els seus prototips i van competir en les sis categories de què consta el concurs. En total, es van lliurar fins a 41 premis, tots ells molt repartits.

El coordinador del Robolot, Toni Moreno, va destacar que "la qualitat dels treballs presentats creix de forma exponencial en cada edició gràcies, precisament, al contacte que hi ha entre els estudiants i professors dels diferents indrets participants, de manera que al Robolot veiem cada any com creix el coneixement col·lectiu".

Els guanyadors dels premis de robots lliures van ser Pey Comas, Héctor Ortega, Alfonso del Monte i Oscar Arrabal, que podran assistir al Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona. Els dos centres més guardonats van ser l'INS Garrotxa d'Olot i l'INS Cendrassos de Figueres.

Olot, epicentre robòtic

Les Jornades de Didàctica de la Robòtica han reunit experts d'arreu de l'Estat que van exposar les darreres novetats robòtiques com, per exemple, els prototips d'impressores 3D, robots amb capacitat d'agafar objectes, o un piano elaborat amb plàtans.