Durant la passada matinada de diumenge va morir als 73 anys d'edat l'exregidor de Serveis i Manteniment de l'Ajuntament de Palamós, Vicenç Soler i Alcaraz, que va formar part del consistori empordanès durant el mandat comprès entre 1987 i 1991.

Soler, que va ser també president del Comitè local d'Unió Democràtica a Palamós, va néixer l'any 1939 al municipi alacantí del Campello, però es va traslladar a Palamós quan era jove juntament amb la seva família.

Segons el seu fill, el periodista Jaume Soler, en Vicenç era "una persona amb moltes ganes de viure i, fins al darrer moment, va transmetre la seva empenta per tirar endavant". "Era alegre i actiu, tenia un caràcter vitalista i sempre oferia una bona cara", destaca. El seu tarannà afable el va acompanyar en tot moment, fins i tot quan la seva salut era molt delicada: "Durant el darrer mes, quan estava ingressat a l'hospital Josep Trueta, continuava fent bromes amb el personal mèdic que l'atenia", subratlla en Jaume.

Una figura polifacètica

Abans de vincular-se amb la vida política palamosina, Vicenç Soler va ser protagonista destacat dins el món de l'esport gironí. Així, durant els anys seixanta va defensar la porteria d'equips de futbol com el Palamós C.F. o el F.C. Palafrugell, i fins l'any 1986 va exercir com a àrbitre de bàsquet. Referent a aquest darrer esport, precisament, Soler va formar part de la primera directiva del Club Esportiu Palamós, acompanyant al president fundador, Jaume Pagès.

La seva figura també serà recordada per ser el darrer Jutge de Pau de Palamós, un càrrec que va ocupar des de l'any 2003 fins enguany, i per estar estar vinculada amb l'empresa "Construccions Vicenç Soler", de la qual n'era el gerent.