L'Ajuntament d'Olot ha programant l'inici de les obres de rehabilitació del Pont de la Ceràmica pel proper dilluns, dia 6 de maig. Està situat a l'accés de la ciutat per la carretera de Sant Joan de les Abadesses. La previsió és que les obres s'allarguin durant 4 setmanes. L'acció és una conseqüència d'un accident ocorregut el 16 de gener, quan un camió grua va quedar ancorat a la part inferior del pont. El xoc va malmetre les bigues, cosa que ha retardat l'inici de les obres. La causa és que per les seves dimensions han hagut de fer bigues expresses. Durant els darrers mesos, el trànsit de vehicles per sobre el pont ha continuat en un sol sentit, cap al pla de Dalt, i la de sota el pont es fa en normalitat, per tots dos sentits.

En canvi, la previsió és que el pas de vehicles per sota el pont (Avinguda dels Reis Catòlics-carretera de Sant Joan) i per sobre el pont (carretera de Riudaurà) es talli les 4 setmanes que duraran les obres.

Pel que fa al pas de vianants per sota el pont es tancarà les 4 setmanes i per sobre el pont es tancarà entre el 6 de maig i el 17 de maig (2 setmanes). A partir del 18 de maig, en funció de les obres, s'autoritzarà el pas de vianants per sobre del pont.

En tant que itineraris alternatius per a l'entrada al nucli urbà l'Ajuntament aconsella entrar a l'Avinguda Europa i accedir al Pla de Dalt des d'on es pot arribar al carrer Pou del Glaç i a l'Avinguda Reis Catòlics.

Per la sortida assenyala seguir els carrers: Pare Roca, Montsalvatge, Pintor Domenge, Bisbe Serra, Vescomptat de Bas, carretera Sant Joan i rotonda avinguda Europa. Un altre és per a Montolivet-Pla de Dalt a través dels carrers: Joaquim Danés, Geranis, Pla de Dalt, Països Catalans fins a la rotonda de l'avinguda Europa.