La fiscalia demana 32 anys de presó per al principal responsable d'un grup de tres persones acusades de suplantar agents de la Unitat d'Estrangeria de la Policia Nacional per extorquir, robar i, fins i tot, violar prostitutes. L'Audiència de Girona va celebrar ahir el judici. Segons el fiscal, els processats -dos homes i una dona- actuaven sempre de la mateixa manera. Es presentaven als pisos, mostraven una placa falsa i atemorien les noies apuntant-les amb una pistola i amenaçant-les. Després, amb l'excusa de registrar els habitatges, tancaven les noies en una habitació i robaven tot el que podien. En pocs dies del febrer de 2009, la banda va assaltar pisos a Blanes, Reus i Cambrils (Baix Camp) i Dosrius (Maresme).

Segons recull l'escrit del fiscal, entre el 12 i el 18 de febrer els tres acusats van assaltar fins a quatre pisos seguint el mateix "modus operandi". La banda actuava amb un pla preconcebut: tots tres es feien passar per policies de la unitat d'estrangeria, picaven a la porta de pisos i, un cop dins, atemorien les noies i s'emportaven tot el que podien a punta de pistola. Si les noies es resistien, les lligaven amb brides i les amenaçaven.

El cas va arribar ahir a judici. Els tres acusats, Eusebio Salleras, Ricardo Jesús Caballé i Jéssica Tomás, no van voler respondre a les preguntes de la fiscalia i només van contestar als seus lletrats. Les poques paraules que van dir van servir per negar qualsevol acusació. A més, Salleras va justificar que és possible que hi hagi imatges seves entrant i sortint de prostíbuls perquè n'és client habitual.

El fiscal situa el primer dels robatoris el 12 de febrer de 2009. Aquell dia, el grup es va presentar en un pis de Cambrils. Quan la prostituta que hi exercia els va obrir la porta, li van ensenyar una credencial falsa i li van dir que havien d'escorcollar el domicili perquè sospitaven que s'hi amagava droga. Un cop a dins, els acusats van escorcollar la jove, van atemorir-la ensenyant-li una pistola simulada i la van obligar a despullar-se. Li van lligar les mans amb brides i la van ?obligar a estirar-se en un dels llits. Després, van arreplegar sis telèfons mòbils i 55 euros de la bossa de la mà de la víctima.

L'endemà, la banda va tornar a actuar en un pis de Reus i van fer servir la mateixa excusa. Cinc dies més tard, el 18 de febrer, el grup va desplaçar-se cap a les comarques gironines. Durant el camí, Eusebio Salleras va provar de robar en una perruqueria de Dosrius, que també funcionava com a estètica i centre de massatges. Aquell mateix dia, a la tarda, la banda va arribar a Blanes. Aquí, van picar a la porta d'un pis de l'avinguda Joan Carles I, que funcionava com a perruqueria clandestina. Van entrar dient que investigaven un crim d'una estrangera. Un dels acusats, segons va explicar la noia, a punta de pistola la va obligar a despullar-se, a fer-li una fel·lació i després la va penetrar. Durant tota l'estona, l'acusat li deia que, si accedia a fer tot el que li demanava, no li passaria res dolent ni a ella ni a l'amiga. Es van endur càmeres digitals, un ordinador, un televisor, perfums, una targeta de crèdit, joies i 1.440 euros en efectiu.

El fiscal imputa a tots tres acusats els delictes d'usurpació de funcions públiques, robatori amb violència en concurs amb violació de domicili, detenció il·legal i faltes de lesions. A més, a Salleras també l'acusa d'un delicte d'agressió sexual i d'una temptativa de furt. L'acusació demana per a Salleras una pena global de 32 anys i quatre mesos de presó i que se li prohibeixi acostar-se a menys de 500 metres de la prostituta a qui va violar durant deu anys. Per a Ricardo, el fiscal sol·licita una pena de 12 anys i per a Jéssica, una de 22 anys. A més, també reclama que tots ells hagin paguin una multa de 1.200 euros per les faltes de lesions i que paguin una una indemnització de 7.439 euros. Les defenses neguen els fets i demanen l'absolució.