L'Ajuntament d'Olot ha començat cursos destinats a la resoluciió de conflictes d'escala. La idea és aportar solucions al soroll de les parelles, dels animals de companyia o a l'ús dels espais comuns. Les sessions tracten, sobretot, la comunicació dels problemes, per tal que suposi l'inici de la desaparició de les incomoditats, en comptes de l'agreujament. També parlen de com fomentar la participació dels nuclis més joves i de les ordenances de convivència.

Les tres primeres jornades estan destinades a la gestió de conflictes i s'han programat pels dies 2 i 9 de maig de les 7 de la tarda a les 9 del vespres, a l'aulari de la Fundació d'Estudis Superiors al carrer Fontanella, 3. L'Ajuntament emetrà un certificat a totes les persones que participen a les sessions.

Una primera sessió ja va tenir lloc el passat 25 d'abril i, segons informa Ràdio Olot, va aplegar 14 presidents d'escala. En aquesta primera sessió, se'ls va dividir en tres grups per tal de debatre casos i informar de com s'han d'enfrontar als conflictes.

Els professors del Consorci de Benestar Social els van posar el deure de donar resposta a un cas concret força habitual de conflicte en una escala de veïns.