Un submarinista va morir ahir al matí mentre es trobava a la zona de la punta Falconera de Roses abans que pogués fer la immersió. L'home hauria patit una aturada cardíaca, tot i que serà l'autòpsia que determinarà les causes de la mort. Malgrat els intents per salvar-li la vida, ni els seus companys ni tampoc Salvament Marítim van poder fer-hi res.

Els fets es van produir cap al voltant de les onze del matí, quan la víctima, que es deia Marc, de nacionalitat francesa i d'uns 50 anys, va anar amb el seu club de submarinisme cap a la punta Falconera en una embarcació del Centre d'Immersió de Roses.

Eren una vintena de persones en l'embarcació, quan tot d'una, l'home va dir que no es trobava bé i li va venir el que s'apunta, segons diferents fonts, una aturada cardíaca. Els seus companys en veure la situació van intentar reanimar-lo i alhora van demanar ajut a Salvament Marítim.

Aquests van activar el seu protocol d'emergències i s'hi van desplaçar amb l'embarcació Castor juntament amb membres de personal sanitari. Tot i això, com van informar fonts de Salvalment Marítim, quan van arribar-hi amb la seva embarcació, l'home ja estava mort i no van poder fer res per salvar-li la vida.

L'embarcació va traslladar el cadàver cap al Port esportiu de Roses, on s'havien traslladat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) amb el seu helicòpter medicalitzat així com una ambulància, però no van haver d'actuar. Els Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Civil també van anar fins als llocs dels fets avisats de la mort del submarinista francès.

Estiu negre al busseig

L'estiu passat és un dels més negres que es recorda el món del busseig, mostra d'això és que nou persones van morir fent aquesta activitat a les costes de les comarques de Girona. El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil va apuntar el desembre passat a la baixa forma de la majoria de les nou persones finades com a causa comuna de la seva mort i van assegurar que no hi havia cap altra connexió entre els bussejadors.