01 de maig de 2013
01.05.2013

El Banc dels Aliments no cobreix la demanda tot i repartir més

L'entitat va distribuir 50 quilos per persona el 2012, però en circumstàncies òptimes hauria d'arribar fins als 90

01.05.2013 | 00:00
El Banc dels Aliments va rebre el vehicle de mans del president de la Diputació, Joan Giraut, al centre.

El Banc dels Aliments de Girona va repartir durant el 2012 un total de 1.700 tones de menjar, cosa que representa un 20% més que l'any anterior. Ara bé, aquest augment no ha estat suficient per cobrir la creixent demanda del servei, que ha augmentat un 30%, passant de 31.000 beneficiaris a més de 41.000. És per això que l'entitat continua fent una crida a la societat gironina i a les empreses i institucions perquè segueixin donant-los suport. Aquest dimarts, la Diputació de Girona els va lliurar una furgoneta amb cambra frigorífica per ajudar-los a repartir les 40 tones de menjar que distribueixen setmanalment. El vehicle ha suposat un cost de 32.000 euros.

"És molt més el que necessitem que el que estem donant", va assenyalar el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, que va aprofitar de nou l'ocasió per fer una crida a la societat gironina perquè mantingui l'esperit solidari que ha demostrat fins ara amb l'entitat. De fet, el 2012 es van aconseguir recaptar un 20% més d'aliments respecte a l'any anterior, una quantitat, però, que no ha estat suficient davant de la creixent demanda.

És per això que aquest 2013 s'han marcat com a objectiu assolir les 2.000 tones de menjar, una quantitat "rècord" fins mai assolida per a aquesta entitat. La situació, però, ho requereix, segons va expressar Gómez, que va recordar que la xifra d'usuaris ja supera els 41.000 en aquest primer trimestre de l'any, mentre que l'any passat el sostre estava en uns 31.000 usuaris. Si es calcula el que s'ha pogut distribuir per persona, la xifra és d'uns 50 quilos per a cadascuna, lluny encara dels 90 quilos que, segons l'entitat, haurien de rebre en circumstàncies òptimes. Per sort, va afegit Gómez, hi ha altres organismes que també contribueixen a millorar la vida d'aquestes persones però encara s'ha de seguir treballant.

Gómez va fer aquesta valoració del 2012 durant l'acte d'entrega de la furgoneta amb cambra frigorífica per part de la Diputació de Girona, que ha costat 32.000 euros. "La farem servir i molt", va assenyalar Gómez, en agraïment a aquesta donació. També va ?recordar que per als pròxims mesos hi ha previstos a diferents punts de la demarcació dues recollides ?d'aliments. Concretament, del 10 al 12 de maig als supermercats Carrefour i també durant el mes de ?juliol a les grans superfícies de la zona de la Costa Brava. Així mateix, també ha fet un toc d'atenció a la indústria agroalimentària gironina, tot dient que "s'han de portar millor" perquè els consta que ?alguns dels que aporten menjar no ho fan al Banc d'Aliments d'aquí sinó al de Barcelona.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va fer un reconeixement a la "gran tasca" que està duent a ?terme el Banc d'Aliments i al paper que està tenint aquesta entitat des que es va crear fa uns 25 anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook