L'Ajuntament d'Olot demanarà la redacció d'un pla especial especíal per al volcà Montsacopa al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d'un requeriment del PSC i ERC que s'ha inclòs a les normes d`ús del volcà aprovades en el darrer ple. Un pla especial és un document amb més força jurídica que les normes, però també necessita de més temps i recursos. El pla especial i les dimensions de l'establiment de restauració que les normes permeten d'ubicar al cim del volcà van ser els condicionants dels grups socialista i republicà per votar a favor d'unes normes que en el ple anterior havien quedat sobre la taula, precisament, perquè ERC i PSC ho van demanar.

En l'explicació del punt, el regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU), va explicar que, a més dels socialistes i republicans, havia donat explicacions de les normes a l'Associació de Veïns de Sant Francesc, d'altres associacions de veïns implicades, a l'Institut Montsacopa i als propietaris. "Hem incorporat el 100% de les propostes", va dir. Va assenyalar: "en molts casos eren propostes que posaven l'accent en qüestions que ja estaven incloses a les normes i en d'altres ens han fet propostes noves que les anirem incorporant segons les disponibilitats pressupostàries". Va recordar que l'acord del ple s'haurà de reblar amb l'aprovació de les normes per part de la Junta del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i amb un període d'exposició pública.

En referència a les peticions d'evitar excessos de freqüentació. Vayreda va indicar que el Parc també ho vol evitar, però que ara hi ha tan pocs visitants al Montsacopa que la idea és treure'n de l'excés que en pateix la Fageda d'en Jordà.