L'Ajuntament de Llagostera va presentar el document de línies estratègiques del Pla de Desenvolupament Local Llagostera 2020. El projecte té per objectiu potenciar els avantatges competitius del municipi per tal de fomentar l'ocupació i la riquesa local. També es pretén afavorir un procés reactivador de l'economia i la societat local aprofitant els recursos endògens i promovent la cooperació publicoprivada per fomentar el creixement, l'ocupació i la millora de la qualitat de vida de la població.

El regidor de Promoció Local, Ramon Soler (CiU), va explicar que "amb aquesta presentació s'obre ara un període d'exposició pública de 30 dies on tothom qui ho consideri oportú pot fer arribar les seves propostes, suggeriments i al·legacions".

El pla va començar fa un any amb una diagnosi que ha servit per analitzar de manera quantitativa i qualitativament la situació actual del municipi en l'àmbit sociodemogràfic, socioeconòmic, d'infraestructures, d'equipaments, entre d'altres. La redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Local compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i de la Diputació de Girona.

L'acte de presentació va tenir lloc al local Social de La Caixa on va participar-hi el delegat d'ACC10 de la Generalitat, Ferran Rodero, que va destacar la importància d'aquests plans per "planificar el futur i disposar d'un full de ruta".