La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona va aconseguir reunir 4.500 euros gràcies a un dinar solidari que es va celebrar coincidint amb el Primer de Maig en el bloc que el moviment té ocupat a Salt des de fa un mes i mig. L'objectiu del dinar, impulsat per la Xarxa pels Drets Socials de Girona, era contribuir a recollir diners per ajudar a pagar les multes a què s'enfronten alguns dels membres del moviment. Entre d'altres, la portaveu, Marta Afuerta, ha estat sancionada en dues ocasions per desobediència i ha de pagar multes per valor de 700 euros. Afuera va explicar que hi ha d'altres membres del moviment que també estan esperant sancions que saben que s'estan tramitant.

Unes 450 persones es van sumar a la crida que ha fet la Xarxa pels Drets Socials de Girona, que va impulsar un dinar solidari per recollir fonts per pagar les multes de la PAH. Segons va explicar la portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, es van vendre 450 tiquets. El preu de venda era de deu euros per als adults i cinc euros per als infants, tot i que la plataforma va apuntar que el pagament era voluntari i que si algú no podia fer-hi front podia aportar la voluntat. "Hi ha gent que ha fet fins i tot aportacions extra", va manifestar Afuera.

Sancions en desnonaments

Amb aquests diners, la PAH podrà pagar les sancions que fins ara han rebut. En concret, són dues multes per valor de 700 euros imposades a la portaveu del moviment per desobediència. Una d'elles, per valor de 500 euros, li va ser imposada en el transcurs d'un desnonament a Salt el 23 d'abril del 2012 durant el qual hi va haver càrrega policial i cinc membres de la plataforma van resultar ferits. "La multa es podria incrementar perquè hi ha un procés judicial obert perquè els Mossos han denunciat diversos activistes", va detallar Afuera.

La portaveu de la plataforma va explicar que, un cop descomptats els diners per pagar el menjar, guardaran la resta per a properes multes. Segons alerta, tenen constància que s'estan tramitant més sancions contra membres del moviment. "Estem molt agraïts perquè ha vingut molta gent i ha estat un acte molt emotiu", va valorar. Durant el dinar hi va haver música en directe i també es van fer projeccions de diapositives.