Alexei Propokovich volia "lluitar com un home" i resoldre a cops de puny una qüestió d'honor. Havia escollit una zona neutral per batre's amb qui el va ofendre i va acabar estès a terra amb cinc trets al cos. Dos al cap, com un segell que estampava la firma de l'assassí, desaparegut des d'aquell dijous, 13 de setembre de 2012. Està identificat però no ha tornat a posar els peus al país, ni tan sols per visitar la seva parella i els seus dos fills. El cas està arxivat provisionalment a l'espera que l'ordre europea de detenció i entrega del principal sospitós faci efecte i es trobi el criminal.

A Propokovich el va trobar un veí de la població al solar que hi ha al costat del càmping Tucan. Cosit a trets al costat del seu cotxe, que tenia les portes obertes però les coses al seu lloc. Ningú s'havia emportat res. Qui el va matar anava per feina i no tenia intenció que semblés una altra cosa. Li va disparar al tòrax abans que baixés del vehicle i ja a l'exterior el va rematar al cap. No va fallar un sol tret.

El propietari de la immobiliària lloretenca Barcelona Realty no duia armes, només la documentació d'algunes vivendes que havia mostrat aquell mateix matí i el telèfon mòbil que havia utilitzat per trucar al seu assassí una estona abans.

Al jove rus no li constaven ene?mics però se li coneixia una qüestió d'honor pendent. La seva mare i la seva germana sabien que havia tingut un enfrontament amb un home armeni que freqüentava per aquells temps la botiga de caviar que hi havia al costat de la immobiliària. Propokovich mai va perdonar que l'armeni li ventés un cop de puny davant dels seus compatriotes i no li va acceptar les disculpes però el va citar al descampat de Lloret per resoldre les seves diferències "com homes". No va poder, les bales van ser més ràpides que les mans.

Des d'aleshores, el ciutadà armeni es va convertir en el principal sospitós, però la seva fuga va ser immediata. Les càmeres de videovigilància del pis on s'havia instal·lat el van enregistrar sortint el dia del crim però ja no el van gravar entrant. L'home no va deixar deutes pendents perquè la vivenda li havien llogat membres de la seva comunitat. Ell només va agafar ràpidament les coses i va fugir en direcció a França, on se li va perdre la pista.

Es desconeix la fixació del presumpte assassí amb Propokovich però la rumorologia de les respectives comunitats apunta que un amic de la víctima devia als membres de la comunitat armènia el pagament d'un Porsche Cayenne. Sigui com sigui, ara només la casualitat o un error del fugitiu permetran arrestar-lo i reobrir el cas.