L'esquarterador de Sant Pere Pescador, Daniel Imandt, tenia una pla per evitar que li atribuïssin la mort i esbudellament de la seva exparella -Sabrina Tverbouss-Twerdy- el 25 de setembre de 2010 i passava per implicar el jardiner que va contractar uns dies abans. Així ho creu l'afectat i així ho va relatar a l'Audiència de Girona davant el jurat popular.

Durant la seva declaració no va ometre detalls -en va arribar a incorporar de nous- per explicar com Daniel Imandt el va fer anar a casa seva el diumenge 26 per forçar una porta entabanant-lo amb la idea que Sabrina Tverbouss-Twerdy -ja morta i esquarterada- s'havia endut les claus a l'Escala i no podia entrar. El jardiner va acabar accedint i ja dins l'habitatge va començar a deixar les seves empremtes arreu.

El primer lloc va ser el telèfon. Segons va indicar, l'acusat es negava a agafar-lo i li va demanar a ell que el despengés. A l'altre costat de la línia s'hi trobava la parella de l'acusat.

Posteriorment, Daniel Imandt el va convidar a fumar-se una cigarreta i li va comentar que li ensenyaria "un secret i si calles guanyaràs molts diners". L'oferiment va anar acompanyat d'una amenaça: "saps què és la koja? la màfia russa que als traïdors els tallen el cap". Tot seguit li va fer agafar una bossa de la nevera de l'habitació en la qual el jardiner creia que hi havia carn i després el va anar a fer obrir la nevera de la cuina. Va ser allà quan va veure que dins la bossa hi havia una cama humana. I després... la por.

"Em sortia el cor per la boca i volia anar-me'n però ell em va dir que estava tot tancat i blindat". El jardiner va tractar de guanyar temps i aconseguir que Daniel Imandt obrís una porta dient-li que si volia podien desfer-se del cos llançant-lo al riu però quan s'hi va oposar només va pensar a fugir pel passadís, trencar el vidre d'una finestra, saltar la tàpia exterior i córrer en direcció al riu per fer-se fonedís.

Va tenir la sort de trobar-se amb un alemany que estava pescant i aconseguir que l'acompanyés a la comissaria de Roses, on va explicar tot el que havia viscut aquell dia. La policia va detenir aquella mateixa tarda l'esquarterador.

"Busca un bon advocat"

Hi va haver més testimonis que van declarar ahir i tots ells coincidien a referir que el dia dels fets i següents van trobar l'acusat en un estat normal, que no presentava símptomes d'anar molt begut i trobar-se desubicat. Un d'aquests va ser l'amo del restaurant on van sopar Daniel i Sabrina la mateixa nit de l'esquarterament. Era un vell amic de l'acusat i per això la parella d'aquest li va trucar al dia següent dient-li "Imandt ha matat una gossa, busca-li un bon advocat". Va pensar que es tractava d'una broma i li va passar el telèfon a Imandt perquè s'aclarís ell amb la seva parella.

L'útlima persona que va declarar ahir va ser la mare de la víctima qui va indicar com la seva filla va reduir dràsticament el contacte amb la família des del moment en què va començar la relació amb l'acusat. Tant és així que desconeixia si ambdós tenien projectes de parella. A més, també va referir que es va assabentar de la mort de la jove perquè el seu fill va veure la notícia per Internet i va reconèixer les sigles del presumpte assassí com les de la parella de la seva germana.

El fiscal Enrique Barata demana una condemna de 22 anys i 4 mesos de presó pels delictes d'assassinat, profanació de cadàver i les lesions psíquiques del jardiner. Pena que l'acusació particular -Berta del Castillo- eleva a 25 anys de presó. La defensa, Carles Monguilod, considera els fets com un homicidi i demana tres anys de presó.