L'empresari i propietari del Gran Jonquera Outlet & Shopping que avui obre portes, Antoni Escudero, assegura que aquest espai comercial beneficiarà el municipi però també tota la comarca. L'equipament té un 75% d'ocupació, diverses reserves concretades i donarà feina a 400 persones, tot i que la xifra s'elevarà fins a 500 quan estigui plenament operatiu. Escudero diu que han fet una campanya "mai vista" a la meitat sud de França, que arriba a 7 o 8 milions d'habitants i que atraurà molta gent. I és que l'empresari vol aprofitar la tirada dels set milions de francesos que anualment vénen a la frontera a comprar però també oferir preus econòmics a la gent d'aquí. L'espai s'inaugurarà avui a les onze del matí i comptarà amb la presència de l'expresident del Congrés de Diputats i exministre de Defensa del PSOE, José Bono, com a convidat d'honor. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, presidirà l'acte.

El seu grup fa 29 anys que es dedica al sector comercial i de l'hostaleria. Escudero va ser el primer a obrir un gran supermercat a la zona i també un bufet lliure. "Recordo com quan ho vaig fer tothom deia que seria un fracàs i mira quants n'hi ha ara i si funciona", assegura. Per això, considera que malgrat haver-ho tirant endavant en època de crisi el negoci serà tot un èxit, com ho demostra el gran nombre de marques comercials que ja s'hi han instal·lat i que, a més, han ocupat espais comercials de fins a 1.200 metres quadrats.

"Pensi que per 41 marques vam negociar amb un centenar. El que buscàvem era qualitat i que hi hagués una mica de tot: per a nens, llar, roba però també restauració o, fins i tot, una guarderia per als nens", afegeix. "Hem fet coses en èpoques de crisi i és el millor moment per tirar-ho endavant", diu. D'entre els establiments que podran trobar-s'hi oberts cada dia de nou a nou, hi ha Bóboli, Lefties -d'Inditex-, Drim, Guess, Benetton, Textura, Júlia Perfumeries, Cortefiel, Nike, Casas o Qüest, entre molts d'altres. La idea, diu, és oferir preus més econòmics que els que hi ha a França però també per a gent d'aquí. També hi haurà un bufet lliure amb capacitat per a 800 persones o un restaurant de cuina mediterrània. L'aparcament, per a milers de cotxes, tindrà les màximes prestacions i no es descarta que en uns terrenys adjacents s'hi pugui fer un hotel amb cent habitacions.