El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat i profanació de cadàver l'esquarterador de Sant Pere Pescador, Daniel Imandt. Va matar la seva exparella amb acarnissament, allargant-li innecessàriament el patiment i va profanar el seu cadàver en esbudellar-la, decapatiar-la i amputar-li les extremitats per repartir-les en bosses de brossa. La fonamentació del veredicte reconeix també els agreujants d'aprofitament de les circumstàncies del lloc, parentiu i abús de superioritat.

Com que va intentar implicar un jardiner que havia contractat dies abans, el tribunal també el responsabilitza d'un delicte de lesions psíquiques, amenaces i coaccions ja que li va mostrar els membres de la difunta sent consicent de com això el podia afectar i el va comminar a ajudar a desfer-se'n a canvi de guanyar "molts diners" i no delatar-lo sota amenaça de patir greus conseqüències.

La unanimitat en les votacions del jurat ha prevalgut en pràcticament totes les qüestions objecte del veredicte de manera que el relat de fets que el tribunal popular considera provats són clars: Daniel Imandt i la seva exparella Sabrina Tverbouss-Twerdy van discutir a la vivenda de Sant Pere Pescador la nit del 25 al 26 de setembre de 2010. La casa era propietat de la família de l'acusat i es trobava en una zona aïllada, lluny del nucli urbà i dificultant així que es poguessin sentir els crits de la víctima. En el transcurs de la disputa, el processat la va pegar en 27 ocasions i li va clavar 24 ganivetades en vida per augmentar el sofriment de la jove de 37 anys. Prèviament, havia apagat la càmera que enregistra els moviments a l'interior de la casa.

Una vegada morta, va esquarterar el cadàver amb una clara voluntat de menysprear la memòria de la víctima. No només perquè va posar els fragments en bosses d'escombraries sinó perque li va "amputar els pits i la vagina i li va apunyalar la matriu" per, una vegada acabada la carnisseria, va trucar a la seva parella i confessar-li que "havia matat una gossa".

Lluny de confessar el crim, la intenció de l'acusat va ser procurar desfer-se de les proves i per això va tractar d'implicar el jardiner en el cas. El va coaccionar per obligar-lo a forçar la porta de casa seva dient-li que no tenia les claus, li va oferir guanyar "molts diners" si era capaç de guardar un secret i el va amenaçar amb greus conseqüències si xerrava. Després li va mostrar les bosses amb les restes de la víctima provocant en el jardiner un estat de pànic tan gran que va fugir trencant una finestra. Encara s'està medicant per aquests fets.

Cap atenuant

El jurat popular ha sigut contundent. No ha reconegut cap atenuant: ni anava begut, ni la víctima es va defensar ni els diners que va entregar van ser per rescabalar el mal fet, ja que anaven a ser embargats igualment.

La contundència del jurat ha fet que el fiscal Enrique Barata augmenti la petició de pena fins als 25,4 anys de presó i demani el compliment íntegre de la sentència, sense possibilitats de beneficis penitenciaris. La lletrada Berta del Castillo manté la petició en 25 anys i l'advocat Joaquim Vila demana 11 anys -només acusa per les lesions psíquiques, coaccions i amenaces al jardiner-. La defensa -Carles Monguilod- anuncia que recorrerà la sentència.