"Un manual d'instruccions que ajudaria molts alcaldes" a resoldre conflictes, segons el batlle de Girona, Carles Puigdemont (CiU). El politòleg Xavier Pastor presentava ahir el llibre Conflicte Públic, un recull de 30 articles publicats a Diari de Girona, que el mateix autor va instar a llegir per descobrir que tenen en comú un "entrenador de futbol de Primera Divisió, una veïna que té un gos i un operari de la neteja que no el deixa miccionar i el president d'una associació de veïns".

El director de Diari de Girona, Jordi Xargayó, va destacar la importància d'haver publicat aquest articles en un diari local perquè significa una aposta pel "periodisme de futur, el periodisme d'anàlisi".

La presentació va servir per reivindicar el postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, on va participar l'alumne Enric Llauger. Un postgrau pel qual ja han passat més d'un centenar d'alumnes en nou edicions i que podria obtenir aviat l'homologació per exercir de mediador, com va anunciar Joan Saurina, director general de la Fundació UdG: Innovació i Formació.