El decret de plantilles que està elaborant el Departament d'Ensenyament ha posat els sindicats en peu de guerra. Per deixar clar el seu rebuig a aquest document, Ustec·STEs, CCOO, Aspepc·SPS, UGT i CGT es concentraran demà a les 6 de la tarda davant la seu del Departament d'Ensenyament a Girona -a l'edifici de la Generalitat- per reclamar que es cobreixin totes les baixes docents, en el 100% de la jornada i des del primer dia.

Aquesta acció s'emmarca en una protesta que es realitzarà de manera simultànea a tot Catalunya, amb concentracions davant la seu central de la Conselleria a Barcelona i de la resta de serveis territorials.

Els representants sindicals de mestres i professors acusen el Departament que dirigeix la consellera Irene Rigau de voler "aniquilar la democràcia als centres" i de deixar "la confecció de les plantilles i la definició dels llocs de treball en mans de l'administració a través de les direccions", ja que els dóna la potestat de proposar o escollir part de la plantilla -totes les vacants en el cas dels interins-.

Els sindicats retreuen a la Conselleria que no hagi negociat el contingut del nou decret de plantilles, traient aquest punt de la negociació col·lectiva "i obrint una porta a la perillosa desigualtat entre centres"; un fet que, segons afirmen, també contribueix "a la desigualtat d'oportunitats de l'alumnat".

Mitjançant un manifest conjunt, Ustec·STEs, CCOO, Aspepc-SPS, UGT i CGT reclamen al Departament d'Ensenyament la retirada immediata del decret de plantilles i fan una crida als docents gironins perquè participin en l'acció de protesta de demà a la tarda. Entre els arguments dels sindicats hi ha l'afirmació que la nova normativa "és l'agressió més forta contra les nostres condicions de treball i contra el funcionament democràtic i participatiu en els centres públics que s'ha produït des del franquisme".