Sentint crits i amb el soroll d'un helicòpter del Serveri d'Emergències Mèdiques (SEM) sobrevolant la urbanització del Llac del Cigne, així es van despertar ahir molts veïns d'aquesta zona de Caldes de Malavella. Crits de dues criatures molt espantades i de dues dones agredides, una d'elles degollada fins a la mort a mans d'Antonio Alcaraz.

Uns fets que els veïns explicaven amb sorpresa i impotència poca estona després que els efectius policials i judicials es personessin al carrer Montseny de l'àrea residencial de Caldes, que va quedar commocionada pels fets. Un d'ells relatava que poc abans de les nou, es va acostar fins a la casa perquè sentia un helicòpter i cotxes que s'hi aproximaven i abans que es balisés la zona, va poder veure com "el cos de la dona es trobava a l'entrada del garatge, a dalt de tot de la rampa que puja fins la casa", lamentava.

Una imatge que li quedarà gravada, explicava tot commocionat després de saber que la víctima era una de les seves veïnes: Dolores Pajares. Ell va ser un dels més matiners, però altres persones que viuen a les cases del mateix carrer Montseny i a la zona adjacent relataven que tot i que havien sentit l'helicòtper mai s'haurien pensat que el motiu de tant d'enrenou era que s'havia perpetrat un crim al costat de casa seva. Una veïna ressaltava que no s'havia adonat de gaire res però sí els seus gossos, que durant el matí "es varen mostrar molt nerviosos i bordaven molt, alterats perquè passava alguna cosa".

Testimonis dels fets

La família Alcaraz -Dolores Pajares estava casada amb el germà de l'agressor- vivia en aquella casa unifamiliar del carrer Montseny de la urbanització de Caldes des de feia almenys set anys i eren una parella, explicaven els veïns, que passava decepercebuda. Tenen dues filles, una de set anys i l'altra d'onze. Dues nenes que varen ser testimonis dels fets ja que a aquella hora es preparaven per anar cap a l'escola, a Caldes.

El que havien viscut les nenes era un dels punts que feina entristir més els veïns de la zona ja que, com deia l'Antònia, "pobretes, ho van haver de veure tot quan elles només s'havien aixecat al matí per anar a l'escola". A més, la nena d'onze anys va ser la que va donar l'alerta que el seu oncle Antonio Alcaraz havia degollat la seva mare i també ferit de gravetat la seva tieta Isabel Arboledos. En concret, la nena va anar fins a la casa de la seva tia Vanessa Pajares, que també va avisar a la seva mare, que viu a la urbanització. Les dues varen anar fins la casa molt alterades i la mare de la víctima va estar tot el matí a la zona. Lògicament, estava molt trasbalsada, així com la germana, que tota l'estona anava amunt i avall per la zona balisada, molt alterada.

Un altre aspecte que va trasbalsar el matí dels veïns és la dificultat per explicar-se com va actuar l'agressor, el qual, un cop va haver degollat la cunyada va decidir agafar la seva dona també greument ferida i posar-la dins el seu vehicle i emportar-se-la fins a l'hospital Santa Caterina perquè fos atesa. Un dels veïns destacava que el vehicle va fer tant soroll mentre marxava en direcció Salt que "feia por que no atropellés a ningú". A l'hospital va entrar fins al box acompanyant la seva dona i posteriorment se'l va detenir.

Vinculats al món policial

Antonio Alcaraz i Isabel Arboledos estan casats i s'estaven separant. Per aquest motiu, la dona vivia a casa dels cunyats i no a Vilablareix, a la casa de la família. La parella té dos fills i un nét. Isabel treballa com a coordinadora dels agents cívics de l'Ajuntament de Girona i és una dona molt apreciada.

Antonio, si bé va ingressar l'any 1983 al cos de la Policia Municipal de Girona i fins no fa gaires anys se'l podia veure patrullar pel carrer, en feia set que estava retirat, a causa de problemes al cor. Des de fa un temps, treballava a l'hospital Santa Caterina de Salt, on feia tasques de manteniment. Alcaraz pertany a una família nombrosa i té quatre germans i dues germanes, un d'ells, el marit de Dolores Pajares.

Dissabte passat Antonio Alcaraz va protagonitzar una altra baralla amb la seva dona quan aquesta ja era a Caldes de Malavella. A Vilablareix, on la parella té la seva residència, se sorprenien ahir dels fets. La parella se la podia veure sovint passejant el seu nét pel poble, orgullosos de ser avis i no fa ni quinze dies, explicava una veïna, se'ls havia vist així per la zona i res indicava que poguessin estar patint cap tipus de problema matrimonial. Eren dues persones conegudes, relataven els veïns del poble, perquè molta gent sabia que tant l'home com la dona estaven dedicats al món policial i perquè ja feia uns dotze anys que hi vivien.

Un matí alterat a Vilablareix

Ahir, però, Vilablareix també va ser focus d'atenció policial, perquè cap a quarts d'onze del matí, diversos agents policials es varen presentar al domicili de l'agressor. Allà hi havia la seva filla a qui varen donar la notícia, segons testimonis, que es va posar a plorar per la gravetat de la situació. Ella, juntament amb la seva parella i el seu germà, van acompanyar la policia.

Una imatge i una notícia que va alterar el matí del carrer i també dels veïns del poble, que a mesura que passava el dia es van anar assabentant que el crim de la urbanització Llac del Cigne de Caldes de Malavella tenia connexió amb el municipi, ja que tant una de les ?víctimes com l'agressor són veïns seus.