Nou assalt violent a les comarques gironines. Aquest cop, la víctima ha estat una anciana de 77 anys que viu sola en una casa del nucli antic de Llagostera (Gironès). Ahir a mitja tarda, la dona va sentir com trucaven a la porta i va obrir. A fora hi havia tres homes que li van demanar d'anar a veure un habitatge que ha posat a lloguer. Quan la dona va anar a buscar les claus, els assaltants -que actuaven a cara descoberta- se li van abraonar i li van tapar el cap amb una bossa de roba, que van subjectar amb cinta adhesiva. A més, també van colpejar l'anciana. Mentre la dona demanava auxili als veïns i s'intentava treure la bossa, els lladres van regirar l'habitatge i es van emportar algunes joies.

L'assalt va tenir lloc ahir cap a les cinc de la tarda en ple centre de Llagostera. Els tres lladres, que anaven amb la cara descoberta, van trucar al timbre de la casa on viu la víctima: el número 11 del carrer Sant Pere. Quan la dona, que té 77 anys, va obrir la porta, els tres homes li van dir que estaven interessats a anar a veure un habitatge que havia posat a lloguer.

Llavors, la dona va entrar a dins la casa per anar a buscar les claus i va ser aleshores quan els tres assaltants se li van abraonar. Els lladres li van tapar el cap amb una bossa de roba, que van lligar amb cinta adhesiva.

La víctima es va posar a cridar i, per fer-la callar, els lladres la van colpejar a l'esquena i la van deixar mig atordida. Tot i això, però, la dona va continuar demanant auxili i uns veïns van sentir els seus crits. Mentrestant, els lladres havien tingut temps de regirar la casa i van fugir amb alguns objectes de valor (segons sembla, algunes joies).

La víctima, que anava a les palpentes, va aconseguir sortir fins al carrer i allà va ser on uns veïns la van ajudar. Aleshores, l'anciana va alertar la Policia Local i, des d'aquest cos policial, el cas va derivar cap als Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació i treballen per intentar localitzar els assaltants.

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha explicat que un dels lladres que van assaltar la dona de 77 anys que vivia sola en el número 11 del carrer Sant Pere ja havia visitat el dia abans la víctima tot preguntant informació sobre un dels pisos que l'anciana té per llogar dins del poble. Els tres lladres, que anaven amb la cara descoberta, van colpejar l'anciana tot i que no es van poder emportar res de valor. La dona va patir un greu atac d'angoixa. "Tardarà dies a recuperar-se. No vull culpar a ningú però crec que hi ha un buit legal, s'haurien de revisar les lleis, i ser més contundents amb els delinqüents reincidents que fan assalts violents", ha reclamat l'alcalde.

Degoteig de casos

L'assalt violent a Llagostera ha passat pocs dies després que n'hi hagués un altre a la mateixa zona. Aquell cop, però, les víctimes van ser un matrimoni d'origen britànic que viuen en un xalet d'una urbanització de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà).

En aquest cas, l'assalt va tenir lloc al vespre i els lladres van abordar el marit al jardí de l'habitatge, quan havia sortit a fora a fumar una cigarreta. Els lladres, que portaven una pistola, es van mostrar extremadament cruels amb la dona, ja que van jugar amb ella la ruleta russa. Li van ensenyar com a dins del carregador hi havia bales i, per aconseguir que els diguessin on era la caixa forta, van apuntar el cap de la víctima amb l'arma i van prémer fins a dues vegades el gallet.