L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha explicat que un dels lladres que van assaltar la dona de 77 anys que vivia sola en el número 11 del carrer Sant Pere ja havia visitat el dia abans la víctima tot preguntant informació sobre un dels pisos que l'anciana té per llogar dins del poble. Els tres lladres, que anaven amb la cara descoberta, van colpejar l'anciana tot i que no es van poder emportar res de valor. La dona va patir un greu atac d'angoixa. "Tardarà dies a recuperar-se. No vull culpar a ningú però crec que hi ha un buit legal, s'haurien de revisar les lleis, i ser més contundents amb els delinqüents reincidents que fan assalts violents", ha reclamat l'alcalde.

"Estava asseguda cosint a l'habitació de dalt i vaig sentir 'ai, ai ai'. En un principi em vaig pensar que eren nens que cridaven però quan vaig veure que allò no parava vaig sortir al terrat i vaig veure una dona amb la cara tapada amb una bossa de roba", ha explicat una de les veïnes de la víctima, l'Angela Folch. La senyora, que viu davant per davant de la casa assaltada, comenta que no va veure cap dels lladres només a diversos veïns que, en sentir els crits, van córrer a ajudar-la. "Sort que la bossa era de roba perquè sinó la dona s'hagués ofegat, estava molt angoixada, tenia un atac i jo només podia dir-li calma't, calma't", comenta la veïna.

Segons Folch, la víctima de 77 anys vivia des de fa temps sola en el número 11 del carrer Sant Pere de Llagostera. Una zona situada dins del nucli històric del poble, molt tranquil·la i per on acostumen a transitar habitualment els veïns de la vila. "Quan vam anar a ajudar-la ella només podia dir, m'han robat, han entrat a casa meva. Estava molt espantada", explica Folch. L'anciana va haver de ser traslladada fins a l'ambulatori del poble amb un greu atac d'angoixa. "Ella deia que li feia mal tot, els homes van colpejar-la i empentar-la", explica Folch. Segons l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, els homes no es van emportar res de valor de l'immoble. "Més enllà del robatori, la dona està molt espantada per la violència amb què van actuar els lladres. Crec que trigarà dies a recuperar-se, avui mateix intentaré parlar amb ella", ha assegurat.

Segons l'alcalde, l'anciana és propietària de diversos pisos i immobles dins del municipi. Alguns d'ells els ha posat a lloguer i, normalment, els inquilins es dirigeixen a casa seva a l'hora de pagar les mensualitats. Segons Santamaria, aquest passat dimarts, un dels lladres - que parlava castellà - va picar a la porta de la casa de la víctima tot preguntant informació sobre un dels pisos en lloguer. L'anciana va ensenyar-li l'immoble com feia habitualment. L'endemà, el lladre va tornar acompanyat de dos homes més. Aquest cop però, l'assaltant ja no va perdre el temps.

La víctima, al reconèixer a l'home va obrir la porta de casa seva i, en aquell moment, els lladres se li van abraonar i van començar a colpejar-la i empentar-la fins que va caure a terra. Els assaltants li van tapar el cap amb una bossa de roba que van subjectar amb cinta adhesiva. A més, van lligar-li les mans. La senyora d'edat avançada va començar a cridar demanant auxili i, per fer-la callar, els lladres van colpejar-la més.

Tot i així, els fugitius en veure que la dona no parava de demanar ajuda van fugir del lloc dels fets. Segons l'alcalde, els assaltants no es van poder emportar res de valor tot i que els Mossos d'Esquadra han confirmat que els homes es van endur alguns joies. Tot seguit, la dona - que encara portava la bossa de roba sobre el cap- va sortir al carrer demanant auxili.

Un assalt "curiós"

"La víctima ja havia patit dos robatoris abans, disposa d'alarma i l'aparell es pot veure des de la façana. És molt curiós que els assaltants portessin a terme el robatori a les cinc de la tarda. Crec que no es tracta d'una casualitat", assegura Santamaria. Segons el batlle, és "estrany" que els homes portessin a terme l'assalt a cara descoberta i durant aquella hora. "Sabien que la policia es trobava a les sortides dels col·legis, gestionant el trànsit, i que no podrien actuar ràpidament. Es molt estrany que s'atrevissin a fer-ho a la tarda quan per allà hi passa molta gent", ha apuntat. Segons l'alcalde els assaltant devien de ser persones poc conegudes dins del poble o de fora del municipi i que no estan "fitxats" per la policia. "És molt difícil que facin aquesta mena d'actes a plena llum del dia i sabent que si se'ls identifica, la policia els atraparà ràpidament", ha comentat.

D'altra banda, l'alcalde ha assegurat que els ciutadans estan "preocupats" perquè veuen com aquesta mena de robatoris es produeixen reiteradament. "No vull culpar a ningú però caldria fer una revisió de les lleis i que es castigués més durament aquesta mena de incidents. Així els lladres s'ho rumiarien dos cops abans d'assaltar violentament una casa", ha ressaltat. "Ens estem trobant amb lladres que entren a un domicili a robar, se'ls atrapa, i llavors ho tornen a fer quan estan en llibertat. Aquí potser hi ha un buit legal i caldria ser més contundents pel que fa a les condemnes", ha comentat. Segons Santamaria, aquesta mena d'assalts violents que s'han produït a les comarques gironines són obra de "lladres professionals". "Aquests robatoris no es fan per aconseguir 200 euros i alguna joia", ha explicat. En aquest sentit, el batlle ha ressaltat que estan "molt agraïts" als Mossos d'Esquadra per les tasques de vigilància i seguretat que realitzen dins del municipi amb l'ajuda de la Policia Local.

"Pot semblar que la policia no fa res però ajuda molt. Tenim un municipi de 76 quilòmetres quadrats i farien falta molts agents per controlar-ho tot. Des de l'assalt a Mas Mundo els mossos i la Policia Local han enfortit els controls a les cruïlles i fan més tasques de vigilància dissuasòria que està funcionant", ha explicat Santamaria. D'altra banda, l'alcalde fa un "crit" a la ciutadania perquè col·labori amb els agents. "Qualsevol cosa estranya, persones que circulin per camins de pagès poc habituals o tinguin la mínima sospita sobre alguna cosa, que avisin a la policia", ha demanat. Aquest dijous, ningú ha volgut obrir la porta del número 11 del carrer Sant Pere de Llagostera.