rebuig i condemna als fets La plaça de l'ajuntament de Caldes de Malavella es va quedar petita pel minut de silenci de rebuig als fets ocorreguts dimarts.Vanesa Pajares, germana de la víctima, va instar qualsevol persona que pateixi maltractament, a denunciar-ho. Isabel Arboleas, la dona de l'agressor, resta hospitalitzada. Dolores Pajares va morir dimarts el matí després que el cunyat la degollés al garatge de casa seva.

Unes 300 es van reunir ahir davant l'ajuntament de Caldes de Malavella per guardar un minut de silenci en condemna de la mort de Dolores Pajares, veïna del municipi, a mans del seu cunyat. L'acte també va rebutjar l'agressió que va rebre la muller de l'agressor, Isabel Arboleas, aquest dimarts el matí a mans del seu propi marit en una casa de la urbanització el Llac del Cigne de Caldes.

La germana de la difunta, Vanesa Pajares, tota emocionada va voler agafar la paraula després del minut de silenci per agrair el suport del poble i també va assegurar que tant si "s'és un home com una dona si s'és maltractat, cal que es denunciï". Pajares, que havia estat policial local de Caldes, també va lloar la feina del cos de seguretat en temes de violència masclista.

Va recordar que "la violència, tant psíquica com física s'ha de denunciar" i va demanar a les víctimes que "no vagin per lliure i que si no ho volen fer per elles -de denunciar-, que ho facin per les persones que hi ha al costat". Va concloure la seva intervenció remarcant, emocionada, que la seva "germana no era una dona maltractada i ara és morta".

El crim de Caldes es va perpetrar dilluns al matí, quan Antonio Alcaraz, expolicia municipal de Girona de 52 anys i veí de Vilablareix, va presentar-se a la casa del seu germà, on la seva dona estava passant uns dies després d'una forta baralla. L'home es va presentar al domicili a quarts de nou del matí i amb un ganivet va anar cap al garatge. Es va discutir amb la seva muller i va amenaçar-la però la seva cunyada, Dolores Pajares, va voler intercedir i l'home, la va degollar. Després, va atacar també la seva dona al coll i la va ferir greument, però se la va emportar fins a l'Hospital de Salt, on se'l va detenir. Isabel Arboleas va ser operada i es troba ingressada fora de perill, segons fonts del centre sanitari. La víctima, Dolores Pajares, vivia a Caldes des de fa uns set anys i treballava de secretària en un taller mecànic. Les seves filles anaven a escola a Caldes i per això, ahir a dos quarts d'una els dos centres varen fer també un minut de silenci en suport a la família i de repulsa a la violència domèstica.

Per condemnar el crim, ahir a les dotze del migdia es va fer un minut de silenci davant l'ajuntament de Caldes, on es va decretar dia de dol i hi onejaven les banderes a mig pal. Abans de la intervenció de la germana de la difunta, la presidenta de la Xarxa de Dones de Caldes, Angelina Colomer, va llegir un manifest de repulsa i condemna de la violència masclista. Unes paraules que Colomer va fer davant una plaça on a la primera fila hi havia familiars de la víctima. Entre ells, la filla d'onze anys de Dolores Pajares i el seu marit, Miguel Alcaraz, que no podien aguantar les llàgrimes per la tragèdia. Malgrat l'estat de xoc, com va dir la germana de la víctima agraïen l'acte organitzat de suport a Pajares. L'alcalde de Caldes, Salvador Balliu (CiU), també va voler donar el condol a la família.

Va presidir l'acte una pancarta on es podia llegir "Prou violència contra les dones" com a mostra de rebuig als fets ocorreguts dilluns i sota d'ella, veïns i familiars hi varen dipositar espelmes i flors en record a la víctima. Uns veïns que mentre va durar l'acte es lamentaven dels fets i els qualificaven de "terribles" i lamentaven que una família amb dues nenes de 7 i 11 anys s'hagués quedat sense mare.

En l'acte, a banda de familiars, hi havia veïns de Caldes, així com companys de la víctima i policies locals tant de Caldes com de Girona. I és que la muller d'Antonio Alcaraz és coordinadora dels agents cívics de l'Ajuntament de Girona i per aquest motiu, també hi havia membres del consistori com l'alcalde Carles Puigdemont i el regidor de Seguretat, Joan Alcalà, l'alcaldessa de Riudellots i responsable dels Serveis territorials de Benestar i Família a Girona, Montserrat Roura, entre d'altres.

La família Alcaraz, en una carta va voler mostrar el condol cap a la família de la víctima i en aquesta assegura que "està trasbalsada pels fets ocorreguts" i que "mai permetríem cap tipus de maltracte físic o psicològic ja que el rebutgem completament, igual que els esdeveniments succeïts". I afegeix que "desconeixen les causes que van motivar tan immensa bojeria que ha creat tan de dolor a les famílies i tant de bò hagués estat a les nostres mans haber-ho evitat" I es clou la carta dient que "enviem el nostre condol i compartim el vostre dolor".