L'Ajuntament de Platja d'Aro haurà d'executar demà una sentència judicial de 2008 que obliga a tancar cinc bars musicals del municipi perquè no complien amb les llicències adequades per ?desenvolupar la seva activitat comercial. El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona va emtre el passat 24 de maig una interlocutòria en la que ordena el compliment d'aquella sentència en un termini de set dies.

Tanmateix segons la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), aquests cinc establiments ja van fer fa anys els canvis necessaris i actualment compten amb totes les llicències en regla. Per això, els serveis jurídics de la federació han demanat al jutge que reconsideri la decisió i suspengui una interlocutòria que consideren "inexecutable".

Els cinc bars musicals afectats per la interlocutòria són el 900, Gib's i de Gom a Gom, pels quals el jutge demana la clausura i precinte immediat. També els locals Kivi i Sinnic/Ambar, que haurien de precintar els seus aparells de música. L'advocat d'aquests establiments i cap dels serveis jurídics de Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, va declarar ahir que "executar una sentència amb un escenari jurídic diferent no té cap sentit".

Segons el lletrat, la sentència s'origina a partir d'unes denúncies que van tenir lloc durant els anys 2007, 2008 i 2009. En aquest últim any però, els bars ja van realitzar tots els canvis, de manera que "la desaparició real de les circumstàncies en les què es basa la sentència han desaparegut, i per tant legalment és impossible executar la sentència".

L'advocat ha presentat aquests dies tota la documentació dels locals en aquests últims quatre anys a través d'una petició al jutjat amb la finalitat de demostrar que efectivament s'han adaptat a la normativa i, per tant, "ha desaparegut totalment la controvèrsia real i l'objecte del recurs aportat pels denunciants". Boadas de Quintana va manifestar el seu desig que els arguments presentats serveixin perquè demà el jutge faci marxa enrere i revoqui la interlocutòria "o en un cas extrem la suspengui". En qualsevol cas, l'advocat es va mostrar optimista i espera una resolució favorable.

L'Ajuntament acatarà la llei

En cas que el jutge decideixi desestimar els documents de la Fecasarm i ordenar l'execució de la sentència de 2008, l'Ajuntament hauria de procedir al tancament del local. L'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut va explicar ahir que el consistori "farà el que digui la llei", si bé va defensar que els locals ja tenen les llicències en ordre des de fa anys i que els arguments presentats per els serveis jurídics de la Fecasarm "són arguments raonables".

La federació va demanar a l'Ajuntament que en cas que la interlocutòria tiri endavant s'hi posicioni en contra i aporti arguments que justifiquin la seva decisió. "Aquí considerem que el consistori hauria d'haver actuat abans i hauria d'haver comunicat la seva decisió de no procedir a l'execució de la sentència" va remarcar Boadas de Quintana. Per la seva banda, Giraut va expressar que "el jutge farà el mateix ho demani només la Fecasarm o ho demani també l'Ajuntament".

La Fecasarm va recordar al contenciós que "els locals afectats ja van ser tancats per un decret de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro l'any 2009, donant compliment a la sentència" amb la qual cosa ara aquesta ja no es podria executar.