La fira Eco.Sí de Girona va tancar ahir la seva vuitena edició amb un gran èxit, segons l'organització, de les àgores, els nous espais de debat i reflexió que s'hi van estrenar i les més de 100 activitats que estaven programades.

La fira, que es va celebrar al Palau Firal de Girona va tenir més de 131 expositiors i més de 8.000 persones hi van passar.

La principal novetat d'aquesta edició han estat les agòres, que des de divendres a la tarda, van aplegar unes 700 persones al voltant de sis temes de debat: feminitat i salut, emprenedors, procés constituent, sobirania energètica i bioconstrucció, Economia del bé comú i espiritualitat.

Un dels debats centrals es va produir dissabte a la tarda amb un diàleg entre l'economista, president de Justícia i Pau impulsor del Procés constituent, Arcadi Oliveres; i el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé, que va reunir més de 500 persones a l'Auditori de Girona.

Les àgores han comptat també amb la participació del monjo tibetà i diputat per Europa del govern tibetà a l'exili Thubten Wangchen; del periodista Jaume Barberà i de Sophia Style que va dinamitzar l'àgora de feminitat i salut.

El codirector tècnic d'Eco.Sí, Oriol Costa, va destacar que "estem molt satisfets del resultat de les àgores" i va afegir que "com a espais de debat, de trobada i de reflexió es va demostrar que eren necessàries, tot i que per a les properes edicions caldrà consolidar el model".

Les activitats es van estructurar al voltant de la salut, l'educació, la bioconstrucció, l'agricultura, l'alimentació i les energies alternatives, l'aigua i la dona. La fira va comptar amb 5 sales de conferències i tallers, una zona de desfilades i un espai per a les activitats lúdiques infantils.

Eco.Sí també va comptar amb les actuacions del cantautor Eduard Canimas i Ari Gato, la coral Geriona Juvenil i de Jordi Esteban i Pep Aymerich, a més d'exhibicions.