El degoteig d'assalts violents a les comarques gironines no s'atura. L'últim cas s'ha produït, una altra vegada, a Llagostera. En aquesta ocasió, cinc lladres van entrar en un mas aïllat d'aquest municipi dijous a la nit, on abans d'endur-se objectes de valor, van lligar els membres de la família que hi viu i la parella de masovers que se n'ocupen.

Els assaltants -que van entrar al mas pels voltants de les onze de la nit- van colpejar amb duresa el masover, que va necessitar rebre atenció mèdica. A l'interior de la casa, en aquells moments hi havia els propietaris -un matrimoni de mitjana edat- i l'home que els ajuda a portar la finca.

Aquest robatori, que se suma als nombrosos que s'han comès en el transcurs de l'últim any en diferents poblacions de les comarques de Girona, és dels menys comuns, ja que les víctimes no són ancians com sol ser habitual en aquest tipus de delictes.

Diners i una bicicleta

Els lladres van colpejar els dos homes i els van lligar de mans i peus, igual que l'esposa del propietari. Poc després, a la casa hi va arribar la dona del masover, a qui els assaltants també van immobilitzar. Tot i que de moment no ha transcendit el botí exacte que es van aconseguir endur, sí se sap que els lladres van arreplegar diners i que també es van emportar una bicicleta.

Els cinc lladres, que d'acord amb les primeres informacions parlaven amb accent magrebí, van irrompre a la masia aprofitant la foscor de la nit. Segons va explicar l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU), els Mossos d'Esquadra investiguen de quina manera els assaltants es van esmunyir dins la finca.

"Una de les façanes de la casa dóna a la carretera C-35 i, per la part del darrere, hi ha una zona boscosa", va indicar Fermí Santamaria. Quan els lladres van entrar al Mas Boada, al seu interior hi havia dos homes -l'amo i el masover- i una dona, la mestressa de la casa. Els cinc assaltants van colpejar els dos homes, sobretot el masover. De fet, l'home va necessitar rebre atenció mèdica després de l'assalt.

Mentre els lladres eren a l'interior de la casa, va arribar la dona del masover, a qui també van reduir i lligar de mans i peus. Després d'immobilitzar les quatre víctimes -inicialment, s'havia dit que eren tres-, els lladres van arreplegar diners i van regirar l'habitatge a la recerca d'objectes de valor.

L'alcalde de Llagostera va concretar que, malgrat no saber-se amb exactitud què van aconse-guir robar els lladres, sí que les víctimes els van veure marxar de la propietat amb una de les bicicletes que hi ha a la casa. Tan bon punt els propietaris i els masovers es van poder deslligar, van donar l'alerta a la policia.

Els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació, han anat fins a aquest mas aïllat de Llagostera per intentar localitzar empremtes o proves que els puguin servir per identificar els assaltants.