Esquerra Republicana va demanar un model de gestió individualitzada de l'aeroport Girona-Costa Brava amb la participació de representants de diferents àmbits polítics i econòmics del territori. El Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució presentada pel diputat Sergi Sabrià, per tal que el territori tingui més pes en aquesta infraestructura i la gestió sigui descentralitzada.

Sabrià va destacar que la participació del territori i dels agents econòmics en el dia a dia de l'aeroport «inicia un camí que caldrà aprofundir a la futura República Catalana». L'aeroport Girona-Costa Brava és un dels aeroports que ha suscitat en els darrers anys més interès i atenció per part dels sectors polítics i econòmics del seu àmbit territorial per poder disposar de participació en la presa de decisions relatives al funcionament de l'infraestructura.

Actualment, cada comunitat autònoma té un comitè de Coordinació Aeroportuària, un òrgan que vetlla per la correcta qualitat dels serveis i col·laborar en la definició de l'estratègia. Sabrià va explicar que «tot i que aquestes funcions siguin insuficients per aconseguir la descentralització de les infraestructures aeroportuàries, suposen un avenç en la participació dels agents territorials, els quals són els que més coneixen les necessitats i els primers interessats en el funcionament d'aquestes». Per aquest motiu ERC va presentar la proposta per tal que la Generalitat defensi un model de gestió individualitzada de l'aeroport.

Sabrià va afegir que «l'aeroport de Girona-Costa Brava és de vital importància pel desenvolupament econòmic de les comarques gironines, i, per tant, és necessària més implicació dels representants del territori per quedar integrats en els òrgans de decisió».