dissabte qui vol ser del pp?

Un dels greus problemes que té Mariano Rajoy a Catalunya és la representació que té. El motiu de l'escàs bagatge dels populars catalans és que el PP ha estat l'arquitecte de la insalvable fractura entre Catalunya i Espanya. Molt pocs catalans s'acosten a aquest partit. I els que ho fan són d'un nivell més aviat baix. Un exemple clar és la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, que poques institucions conviden a res per evitar la seva arrogància inaudita, basada en una alarmant absència de pòsit. La presidenta del PP a Catalunya és una política que ha desenvolupat unes habilitats exhibicionistes que provoquen vergonya aliena. Els mateixos Fernández Díaz són gent amb unes limitacions considerables. Queden lluny... a anys lluny, els temps de Josep Piqué. I cada vegada més, aquesta diferència de nivell entre la majoria de polítics dels altres partits catalans i els del PP s'anirà fent més gran. Qui dimonis vol representar el PP a Catalunya? S'ha de tenir molt pocs coneixements o cap escrúpol. D'aquests últims també en conec algun.

diumenge fa por

Dos assalts amb armes a Flaçà i a Girona en poques hores. Dos encaputxats van assaltar ahir dissabte, a Flaçà, un home que portava 21 mil euros de l'empresa. Li van frenar el cotxe a punta de pistola.

Avui, a Girona, han detingut uns lladres que havien robat un cotxe amb una arma llarga. Ahir, des d'un cotxe, uns homes van fer una estrebada per treure-li la bossa a una dona a Figueres, amb tan mala fortuna que la violenta sotragada la va fer caure sota les rodes del cotxe i va morir.

Tots aquests episodis, sumats a l'augment desbocat d'assalts violents a cases, comença a fer por... molta por.

dilluns la paràlisi de l'aca

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), destinarà 200.000 euros aquest estiu per netejar lleres de rius de les comarques de Girona. L'ACA preveu netejar les lleres dels rius Llobregat, Muga i Manol a l'Alt Empordà. També intervindran a Anglès, la Cellera de Ter i Sant Feliu de Guíxols. La previsió és abordar les zones prioritàries, que no són totes les que ho necessitarien.

Hi ha molts ajuntaments preocupats per si hi ha aiguats entre setembre i octubre, a causa de la quantitat de restes que es van acumulant als rius però també a les rieres. Alguns ajuntaments asseguren que la paràlisi de l'Agència Catalana de l'Aigua pot provocar, en cas de pluges violentes i continuades, un autèntic desastre en algunes zones.

dimarts burilles anònimes

L'arxiu judicial dels incendis del juliol passat de la Jonquera i Portbou són d'una lògica difícilment qüestionable. Es basa en la impossibilitat de trobar els propietaris de les burilles que van provocar els catastròfics focs. La prova de l'ADN només serveix si hi ha sospitós amb qui comparar la prova. En cas contrari és del tot inútil. Això se sabia quan fa quasi un any l'aleshores conseller d'Interior, Felip Puig, va anunciar la persecució implacable dels culpables. Sobretot, tenint en compte la condició de zones fronteres de la Jonquera i Portbou. Que fos difícil, però, no vol dir que no s'hagués d'intentar.

dimecres enganyar

L'hospital Josep Trueta de Girona té una llista d'espera de 280 persones que s'han d'operar per posar-se una pròtesi de genoll. L'espera aproximada és de 14 mesos. Són dades que ha donat a conèixer Metges de Catalunya. Però hi ha esperes gairebé eternes, com són les intervencions de mama no malignes i les d'esquena, que cal esperar-se 4 i 2 anys. Les esperes més llargues al Trueta són per les anomenades intervencions quirúrgiques no garantides. Hi ha 800 persones esperant entre 3 i 48 mesos en operacions de mama no malignes. Aquestes dades de Metges de Catalunya i les de la Conselleria de Salut no quadren. Algú enganya. Només cal reflexionar sobre qui té més interès propagandístic en atenuar les llistes d'espera, per deduir qui menteix.

Dijous independents

La rivalitat partidista entre CiU, PSC -i ERC més recentment- ha portat enfrontaments durs i absurds als ajuntaments de les comarques de Girona, des de la dècada dels 80 del segle passat. Els partits han aprofitat el control de les administracions (Diputació i Generalitat) per imposar les seves sigles als pobles. Ho han fet amb l'esquer de les subvencions i catapultant polítics locals a càrrecs de més volada i ben remunerats. Ho ha fet desproporcionadament CiU, que és qui més poder ha tocat, però també els altres.

El partidisme als ajuntaments no ha portat res de bo per a la col·lectivitat, més enllà de baralles, fer-se el llit i crispar la convivència. La ruïna actual de les administracions és una oportunitat per començar de nou i crear als ajuntaments candidatures independents amb els millors, evitant la dictadura dactilar dels dits.

Divendres la millor platja

National Geographic situa la platja de Tossa de Mar com una de les 25 millors del món. Això de les llistes sobre millors platges ho trobo absurd. La bellesa d'un paisatge i un entorn és quelcom molt subjectiu, ja que al mateix Tossa hi ha gent que prefereix altres platges, com la Mar Menuda. Fer rànquings és un joc que propagandísticament pot ser interessant. Però sobre platges i bellesa no hi ha veritats absolutes. La millor platja és la del racó de Portbou. Amb això vull dir que la millor platja és la de cada un.