27 de juny de 2013
27.06.2013

Begur renuncia al certificat de qualitat de les platges per raons econòmiques

27.06.2013 | 00:00

Les platges del Racó, Sa Riera, Sa Tuna i Aiguablava de Begur tenien l'any passat la certificació Q de Qualitat Turística. Una certificació que aquest any no disposen ja que l'equip de govern ha decidit renunciar-hi per qüestions de cost econòmic, com ha explicat el regidor delegat de Platges, Joan Loureiro (CiU). En tot cas, ha volgut deixar clar que malgrat que enguany les platges no tinguin aquesta certificació, el seu estat i serveis que tenen «són inclús millors» ja que els aproximadament 14.000 euros que l'Ajuntament s'ha estalviat en la certificació Q de Qualitat s'han destinat igualment a les platges.

Loureiro ha comentat que la certificació de cada platja per obtenir la Q de Qualitat Turística té un cost d'uns 3.500 euros ja que cadascuna ha de passar una auditoria d'una empresa externa. Així, surt que tenir la certificació a les quatre platges té un cost d'uns 14.000 euros. Uns diners que no s'han destinat a aquest fi aquest any. Loureiro ha manifestat que, com que ja coneixen els protocols que s'han de seguir per obtenir la certificació, l'àrea de Platges els manté. No només això, sinó que els 14.000 euros s'han destinat «a millorar dos serveis bàsics»: enguany Begur disposa d'una ambulància permanent, quan l'any passat la compartia amb Pals; i la cadira d'accés a l'aigua per a persones minusvàlides, que l'any passat estava a les platges del Racó i Sa Riera «ocasionalment», ara també hi és permanentment.

El regidor de SI, Marià Renart, no comparteix la idea de renunciar a la Q de Qualitat i considera que va contra l'interès del poble. Com l'increment de 10 euros mensuals de la quota de la llar d'infants. L'alcalde, Joan Català, justifica que l'increment respon a la reducció de l'aportació de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook