Els altres operadors de la ruta de Lloret de Mar a Tossa han tornat a denunciar que el creuer de l'empresa Catamarans Mar de Lloret ha estat operant aquest cap de setmana de Sant Joan sense tenir la documentació corresponent. Fa pocs dies, la mateixa empresa va decidir cessar l'activitat fins a no tenir la documentació en regla, després que l'Ajuntament li requerís tots els papers i es demostrés que els faltava el «despatx» -una mena d'ITV dels vaixells. De fet, així ho va confirmar el mateix Ajuntament. Poc més d'una setmana després, però, la companyia ha tornat a operar amb els seus vaixells i, segons els altres operadors, encara sense la documentació en regla. L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb Capitania per saber si tot és correcte.

Segons va explicar l'Ajuntament, el passat dissabte, en veure que l'empresa tornava a operar, hi va anar una patrulla de la policia administrativa i es va requerir un seguit de documents. «Els del vaixell van presentar una documentació, però ens hem d'assegurar que sigui correcte», va manifestar el regidor de Platges, Ignasi Riera. Així, davant d'aquesta situació, l'Ajuntament va enviar dimarts un escrit a Capitania demanant si la documentació de l'empresa està tota en regla i que si no és així «actuïn». «És un tema de Capitania, nosaltres només donem concessió per les guixetes. Hem demanat a Capitania si la documentació és correcta o no» va explicar Riera. «Si no ho és, volem que actuïn i nosaltres els tancarem les guixetes», va afegir el regidor.

Els operadors, però, no confien en l'Ajuntament, perquè denuncien que la situació s'allarga i tot segueix igual. Esteve Utset, el propietari de l'Aquarama, un dels creuers que fa aquesta ruta, va manifestar que fa «uns tres mesos» que aquesta empresa viatja sense el «despatx», el que consideren un greuge respecte els altres operadors que ho tenen tot.

«Vam començar la temporada i ens van demanar tots els papers. Encara que no haguéssim denunciat ja haurien d'haver vist que els faltaven coses», va destacar Utset, que va mostrar el seu disgust amb el consistori: «L'Ajuntament no fa res».