Els tres treballadors del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà han rebut amb "sorpresa i preocupació" el tancament de la instal·lació que ahir dimecres els va comunicar el comitè d'empresa de Forestal Catalana, l'empresa depenent del departament d'Agricultura que gestiona el centre. Berto Minoves, el seu responsable, assegura que el tancament, més enllà dels llocs de feina que es perdran, suposa "posar en perill" la cobertura veterinària dels prop de 1.000 animals que anualment tracta el centre i "la confiança i els esforços" de tota la gent que en els seus gairebé 20 anys d'existència hi ha cregut. L'any 2012 el centre va rebre més de 850 ingressos.

Els treballadors i voluntaris del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà seguien aquest dijous a la tarda amb les seves tasques habituals tot i que ahir se'ls comuniqués que el centre serà tancat per la Generalitat per problemes econòmics.

El seu responsable, Berto Minoves, ha explicat a l'ACN que tota la informació que tenen és la que el comitè d'empresa de Forestal Catalana, l'empresa depenent del departament d'Agricultura que gestiona la instal·lació, els va donar ahir dimecres. Minoves explica que se'ls va comunicar el tancament del centre i que provisionalment es preveu contractar un servei extern de serveis veterinaris per fer-se càrrec dels animals.

En aquest sentit, Minoves, més enllà de la pèrdua de tres llocs de feina en un context econòmic com l'actual, ha mostrat la seva preocupació pel futur dels animals. Així, ha assegurat que l'opció més lògica seria que un altre centre, com el de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, se'n fes càrrec, però ha puntualitzat que fins ara no hi ha cap decisió presa en aquest sentit.

Sobre els motius del tancament, Minoves ha apuntat que els desconeix, però que econòmicament el centre no és car de mantenir perquè les despeses no van més enllà dels tres sous que es paguen, el d'un veterinari, un rehabilitador i el del responsable del centre, i les inherents al manteniment de les instal·lacions.

En aquest sentit però, Minoves ha assegurat que malgrat comptar amb pocs recursos, la feina que fa el centre és molt important tenint en compte que l'any passat es van ingressar prop de 850 animals, el 80% d'ells aus, i que en els darrers 8 anys la xifra d'animals acollits s'ha multiplicat per set. Una animals que en el 20% dels casos tornen al medi natural un cop curats.

És per tot això que Minoves ha assegurat que el tancament del centre suposarà principalment "tirar per terra la confiança i els esforços" de tota la gent que en els darrers 20 anys hi ha confiat. Gent, com els voluntaris, que dia a dia han treballat per fer de la instal·lació un referent a la província de Girona.