29 de juny de 2013
29.06.2013

El PSC reclama que no es tanqui el centre de fauna dels Aiguamolls

La formació creu que va en contra del model de la Costa Brava i mostra poca sensibilitat ambiental

29.06.2013 | 00:00

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, reclama a la Generalitat que "no s'escudi en el dèficit i la situació econòmica" i que "garanteixi que el Centre de Recuperació de la Fauna Salvatge dels Aiguamolls de l'Empordà continuarà obert". El socialista manté que "el Govern ha de fer un esforç i aportar recursos humans i materials necessaris per assegurar la continuïtat de la tasca mediambiental a la comarca de més de trenta anys". La formació fa aquestes declaracions després que s'hagi fet pública la possibilitat que el centre tanqui per temes econòmics tot i que des del Govern català s'asseguri que, de moment, hi ha negociacions.
Els treballadors, però, han explicat que l'empresa Forestal catalana -adscrita a la Generalitat i responsable del servei- els ha comunicat l'imminent tancament per problemes financers. Davant les informacions contracdictòries, el diputat del PSC proposa les iniciatives parlamentàries per demanar explicacions.
Per a Fernández, el tancament d'aquest centre "atempta contra el model turístic de la Costa Brava, basat en un equilibri territorial i el valor afegit del paisatge". A més, considera que "és en aquestes actuacions quan més es constata la falta de sensibilitat de CiU de cara a la protecció del medi ambient".

La CUP, en contra
La CUP també va mostrar ahir la seva oposició al tancament de l'històric centre d'animals, que considera "imprescindible" per a l'atenció de la fauna salvatge de la zona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook