30 de juny de 2013
30.06.2013

Blanes fomenta la implantació de xips als animals de companyia

La campanya compta amb el suport de totes les clíniques veterinàries, que durant el mes de juliol posaran el xip amb un 40% de descompte

30.06.2013 | 08:18

L'Ajuntament de Blanes promourà una campanya el proper mes de juliol, a través de l'Àrea de Salut i Qualitat de Vida, per fomentar la implantació del xip identificatiu als animals de companyia. La campanya -"Canvia de Xip i posa-li el Xip" es farà de forma conjunta amb les clíniques veterinàries de Blanes que voluntàriament s'hi han adherit i va destinada a les persones que encara no han col·locat el xip al seu animal de companyia que, segons la classificació estandarditzada, correspon a tres tipus: gossos, gats o fures.
El principal objectiu de la campanya, que es farà de manera exclusiva a Blanes i no forma part de cap promoció global, és millorar les condicions de vida dels animals de companyia per part dels seus amos i mestresses, així com lluitar amb més eficàcia contra la xacra dels abandonaments. Actualment s'estima que, només al municipi de Blanes, poden haver-hi al voltant d'uns 3.000 gossos que encara no porten implantat el xip identificatiu.
La campanya es posarà en marxa de l'1 al 31 de juliol i consisteix en un descompte substancial del preu de col·locació del xip, que serà de 30 euros durant el període que dura la campanya. Habitualment, el cost d'aquesta operació és de 50 euros, per tant el descompte que s'ha aplicat, amb la col·laboració de les clíniques veterinàries del municipi, és del 40% del cost d'aquesta acció.
Podran accedir i beneficiar-se de la campanya totes les persones que decideixin implantar el xip al seu animal de companyia, sense requisits previs. Això vol dir que no caldrà acreditar que s'està empadronat a Blanes, i tampoc serà necessari demostrar la inscripció al cens municipals d'animals de companyia. D'aquesta manera, es vol promoure la màxima participació per part de les persones que desitgin posar el xip al seu animal de companyia.
Segons les dades que consten a l'Ajuntament de Blanes, actualment hi ha 569 animals de companyia censats al municipi, dels quals més del 90% són gossos. Per censar un animal de companyia s'ha de pagar una taxa de 8,62 euros, un cost que en canvi varia considerablement si es tracta de gossos potencialment perillosos i que, a més, ha d'anar acompanyada d'una llicència administrativa que suposa haver de complimentar diversos tràmits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook