Gemma Muñoz ha acabat

una etapa gairebé perfecta a l'institut Montilivi. S'ha tret el batxillerat humanístic amb un 9,85 i ara la selectivitat amb un 9,9. Va rebre la notícia les hores prèvies a un concert de l'Orquestra del Conservatori de Girona, on ella toca l'oboè, fet que no li va impedir atendre amb paciència tots els mitjans de comunicació.

Un 9,9. S'esperava una puntuació tan alta a la selectivitat?

La veritat és que no. Tenia la impressió que m'havia anat bé, però no tant com un 9,9. Encara no em crec que hagi tret la millor nota de Catalunya.

Hi va haver alguna assignatura que li costés més que alguna altra?

Algunes parts de la prova d'anglès les vaig trobar molt difícils. El grec també em va costar força. En canvi, el llatí el vaig trobar senzill, i també el català i el castellà.

Hi havia nervis abans d'una prova tan important?

En el moment de fer-la no gaires. El primer dia, amb la prova de castellà potser una mica, però de mica en mica vaig anar agafant un clima cada cop més familiar. La veritat és que feia bastant de temps que estava estudiant aquestes matèries.

Què li agradaria fer a partir d'ara?

M'agradaria fer la carrera de Traducció i Interpretació a la Universitat Autònoma de Barcelona, tot i que reconec que té poques sortides laborals.

Què n'opina de les retallades en educació?

Penso que fer els ajustos que s'estan fent en educació és molt perjudicial. Desmotiva molt els alumnes saber que cada cop hi ha menys recursos de cara al futur.

Si tingúes l'oportunitat de parlar amb el ministre Wert, què li diria?

Doncs li diria que es replantegi les prioritats, i que posi més interès en l'educació i en els alumnes que la integren.